Tizenöt éve áll a McLaren F1, mégis drágább, mint új korában

Kell valakinek egy új McLaren F1?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Talán az utolsó, lényegében gyári újnak számító McLaren F1-est kínálják eladásra Észak-Amerikában. Csekély 483 km a futásteljesítmény.

Mindössze 100 darab McLaren F1 készült a kilencvenes években, az autó 386,5 km/h-s csúcssebességét csak 2005-ben tudta túlszárnyalni a Koenigsegg CCR. A szuperlatívuszok autója a háromszemélyes brit sportkocsi, amelyből most talán az utolsó, gyári állapotban lévő autót kínálják eladásra. Az 1995-ben készített modell az elmúlt másfél évtized során mindössze 483 km-t tett meg, ezért ennél a futásteljesítménynél már inkább az állás miatti hibákra kell nagyon odafigyelni. Bár valószínű, hogy az új tulajdonos sem fogja agyonhasználni a háromszemélyes sportkocsit, könnyen lehet, egy már meglévő McLaren F1 mellé fogja megvásárolni, az irányár ugyanis 3 175 000 dollár, és ha két érdeklődő is akad, elképzelhető, hogy ez az összeg nem lefelé fog elmozdulni az alkudozás során.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?