Több mint fél évig dugó lesz a Róbert Károly körúton

Szeptember 15-én kezdődik a Róbert Károly körút felújítása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E hó közepén kezdődik el a fővárosi Róbert Károly körút felújítása az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró közötti szakaszon.


Szeptember közepén komplex útfelújítás kezdődik a budapesti Róbert Károly körúton az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró között. Bár ez a szakasz teljes egészében új aszfaltréteget kap, ráadásul ahol szükséges, ott a teljes pályaszerkezetet is cserélik, továbbá a szegélyeket és a kapubeállókat is átépítik, irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz a Budapesti Közlekedési Központ ígérete szerint. Néhány hétvége kivételével az 1-es villamos is járni fog, a megállások ideje alatt azonban átépítik a Lehel utcánál lévő villamosvágányokat is. Újdonságként az útpályától zöldsávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán, de csak a Papp Károly utca - Vágány utca közötti szakaszon. Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják át, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatra cserélik, míg a buszmegállók erősített aszfaltburkolatot kapnak. A felújítás komplex szemléletű, azaz ahol szükséges, ott a közműmunkákat is elvégzik, hogy aztán ne kelljen majd a friss burkolatot megbontani egy-egy vezeték cseréjéhez.
Hirdetés
A Népfürdő utcai és az Esztergomi úti közúti hidak felújítása pályánként három terelési ütemben valósul meg. Megújul a hidak útburkolata, szigetelése, valamint víztelenítési rendszert alakítanak ki. A hidakra új hídkorlát kerül, felújítják a lépcsőket, lépcsőkorlátokat és kettős közúti vezetőkorlátot is építenek. A hidak alatt felújítják a közvilágítást.
A változó közlekedési rendről és a felújítás részleteiről a BKK folyamatosan tájékoztatást ígér, a munka befejezése 2017 nyarára várható, addig tehát dugóra számíthatunk a Róbert Károly körúton.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?