Tokióban mutatkozik be a Mazda RX-9 koncepció

Hamarosan érkezik a Mazda új Wankel-motoros sportmodellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ebben a hónapban rendezik meg a Tokiói Autószalont, ahol a japán gyártó bemutatja vadonatúj Wankel-motoros koncepcióját, az RX-9-et.


Nemrégiben már beszámoltunk arról, hogy nem áll le a Mazda a Wankel-motor fejlesztésével. A forgótárcsás motor legújabb generációja az RX-9-es modellben mutatkozik majd be, melynek koncepcióját már be is mutatják e hónapban a Tokiói Autószalonon. A hírek szerint a 2x800 köbcentis erőforrás egy kétlépcsős elektromos turbófeltöltővel egészül ki, ráadásul a Wankel elvű benzines itt egy hibridrendszer részét képzi. Összesen 450 lóerő áll majd rendelkezésre.
Hirdetés

Az előzetes látványterven jól látni, hogy hosszan elnyújtott motorháztetőt kap az autó. Ezek alapján már elkészült néhány lehetséges grafika az RX-9 külsejéről, de a gyártól még csupán a fenti fantomképet láthattuk, ha ehhez csupán hozzáképzeljük a Mazdák mai jellegzetes orrát, már kellően izgalmas modellt láthatunk magunk előtt. Hamarosan minden bizonnyal nem csak fantáziánkban, hanem legalább monitorjainkon is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?