Tömítéssel fényesíti és óvja is a fényszórót a Blue Magic

Fizetett hirdetés

Új fényszórókhoz is ajánlott - Blue Magic Headlight Lens Sealer

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ma már az összes autó műanyag fényszóróbúrákkal készül, ezek az idő előrehaladtával mattulnak, ám ezt megelőzheti a Blue Magic Headlight Lens Sealer.


A hazai, a legfrissebb adatok szerint már 14,2 éves autópark önmagában is elég jó terep a különféle fényszórópolírozó szolgáltatások és szerek számára, de ha ez nem lenne elég, az importált autók több mint 60 százaléka 10 év feletti, jellemzően matt fényszóróval érkezik. Többféle megoldás és anyag létezik a csaknem mindenki által ismert problémára. Az opálosodott fényszóró nem csak esztétikai kérdés, akár bukást is okozhat a műszaki vizsgán.
Hirdetés
A fényszórók gyilkosa leginkább az UV sugárzás és persze a levegőben lévő szennyeződések, porszemek, amelyek csiszolják a felületét. Nyilván minél több napfényt, erősebb UV sugárzást kap egy autó, minél többet fut nagy tempóval, annál hamarabb fog bemattulni a fényszórója. A matt fényszóró orvoslásához nem feltétlenül szükséges egy szakműhely felkeresése, ám az otthoni csiszolással egyrészt kárt is tehetünk a fényszórónkban, másrészt a legtöbb szer esetén azzal szembesülhetünk, hogy a hatás nem lesz hosszú életű, ugyanis a gyári UV védelmet lecsiszolva majd egy újabb réteget felvíve sem kapunk jobb védelmet. Az Egyesült Államokból származó Blue Magic Headlight Lens Sealer ennek tudatában készült. Bár e termék gyártója is kínál fényszórópolírozó készletet, még érdekesebb ez a "Lens Sealer", melynek nevéből is kiolvasható, ez egy műanyag lámpabúra tömítő, védő anyag. Egyrészt a polírozott fényszórónak ad UV védelmet, másrészt akár a még polírozás előtti, gyári állapotúnak is, hogy a polírozásra ne is legyen szükség.
A 236 milliliteres, 3-4 ezer forintos, pumpás tetejű spray lényege, hogy egy extra UV védelmet ad, de a fényszórón keletkező apró és a fényáteresztést csökkentő kisebb karcokat is kitölti, mint pillanatragasztó a repedéseket. Használata elég egyszerű: a tiszta (és száraz fényszóróra) elegendő két-három fújással felvinni az amúgy teljesen átlátszó folyadékból, majd azt egy tiszta pamut ruhával vagy mikroszálas kendővel kell a műanyagba bedörzsölni. Már ekkor látni fogjuk, hogy sokkal "tisztább", átlátszóbb lesz a fényszóró. Fontos, hogy a kezelés után legalább 1 órás száradási, kötési időre van szüksége a szernek, ahogyan az is, hogy a kezelés megismétlése javasolt, használattól és parkolási szokástól függően 1-3 havonta. Normál használat esetén nyilván elég negyedévente, de ha egy autó sokat fut vagy folyamatosan a tűző napon parkol, akkor ajánlott sűrűbben. Az extra UV védelem miatt nem csak a már bemattult fényszórók kezelése, hanem akár az újaké is ajánlott.
A 236 milliliteres flakon elég sokáig elegendő, maga a termék most akciós áron megtalálható a nagyobb alkatrészkereskedésekben, például a Bárdi Autónál vagy az Unix Autónál is, online vásárlással például az autofejlesztes.hu és az autoapoloonline.hu kínálatában, ha pedig valaki jelentősebb tételt venne, érdemes magát az importőrt, a G-Bush Kft-t megkeresnie.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?