Tooned: esti mese McLaren pilótákkal

Rajzfilmhős lett Hamiltonból és Buttonból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Sky TV a Brit Nagydíj felvezetéseként kezdte el sugározni Jenson Button, Lewis Hamilton és a McLaren csapat kalandjait feldolgozó 12 részes animációs sorozatát. Vicces, aranyos.

Nagy Britanniában jelenleg két nagy adó, a BBC és a Sky TV is közvetíti a Forma-1-es világbajnokság futamait. A BBC még a Monacói Nagydíj előtt jelentetett meg egy remekbe szabott kisfilmet, melyben egy F1-versenyző pályafutását követhetjük végig saját szemszögéből. Lepörögnek előttünk a gyermekévek, a gokartos időszak, a nagyobb kategóriák küzdelmei, majd a bejutás a királykategóriába és az első sikerek, végül pedig kezdődik a verseny Monte Carlóban. Ez sem rossz, s kevesebb mint két percben jól összefoglalja, mi vár azokra, akik hosszas kopogtatást követően bebocsáttatást is nyernek a száguldó m/watch?v=NVsN83euv5M&feature=player_embedded" tipus="youtube" vid="NVsN83euv5M" meretarany="1.77"][/kulso_video]
A Sky ezzel szemben 12 részes animációs sorozatot készített, melynek első, Wheel nuts című részét a Brit Nagydíj előestéjén sugározták. Főszerepben Jenson Button és Lewis Hamilton, akik a Minden lében két kanál nyitóepizódjában látottra emlékeztető privát versennyel érkeznek a McLaren földalatti fejlesztőközpontjába, hogy ott M professzor (finom Bond-utalás) irányításával kipróbálják a legújabb fejlesztéseket.
A figurákat természetesen erősen karikírozták, Lewis a páros izgágább tagja, Jenson lazább. Sok apró poén hangzik el a rövidfilmben, feltűnik Nigel Mansell kiállított bajsza, van virtuális pénzfeldobás, utalások jövő évi szabályváltozásokra, s a tesztlehetőséget elbukó Lewis sem bírja ki, hogy ne próbálja meg lenyomni csapattársát.
Hirdetés
Szóviccet is adagoltak rendesen, áthallásos a sorozat címe: Tooned, mint rajzfilmesítve, ami kiejtve Tuned, mint tuningolt is érthető, és a Wheel nuts epizódcím is több jelentésű, egyrészt utal az autóőrültekre, másrészt a kerékanyákra. Jók a rajzok, kedves a történet, megtekintése simán megér 3 és fél percet. Íme!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?