Törésteszten járt az Év Autója és népszerű kompaktok is

Videókon mutatjuk az Euro NCAP legfrissebb töréstesztjeit!

Az Év Autója, tehát a Kia EV6 öt csillagot kapott az Euro NCAP törésteszten, de mi a helyzet az olyan népszerű kompaktokkal, mint például az Opel Astra és a Peugeot 308?

Idén már harmadszor lépett működésbe az Euro NCAP törésteszt-létesítménye, ezúttal hat típust vizsgáltak. Köztük az Év Autójának választott Kia EV6-ot is. Ám nem a Kia volt az egyetlen villanyautó a harmadik csoportban, hiszen a Volvo C40 Recharge is vizsgázott, emellett vizsgálták az új Opel Astrát és a Peugeot 308-ast, valamint a Mercedes-Benz C-osztályt, illetve a Volkswagen Multivant is.
Hirdetés
Kezdjük a kakukktojásokkal, ugyanis az Opel Astra hatodik generációja, illetve a vele azonos, EMP2 platformra épülő Peugeot 308 harmadik generációja csupán négy csillagot szerzett. Nem meglepő, hogy mind a négy vizsgált területen hasonló pontszámokat értek el, de hiába kapnak rengeteg ütközéselkerülő technológiát, néhány mégis hiányzik a legújabb fejlesztésűek közül. Ezért nem érdemelték ki az 5 csillagot, tehát ismét nem arról van szó, hogy rosszabb lenne az ütközésbiztonságuk.
Hirdetés
A tesztsorozat többi tagja 5 csillagot kapott, 90%-os vagy annál magasabb pontszámmal, szemben a Stellantis autóinak 76%-os és 80%-os eredményével. A legnagyobb különbségek az EV6, a C-osztály, a C40 Recharge és a Multivan között a gyalogosok védelme terén mutatkozott. Az aktív motorháztetővel felszerelt C-osztály jelentős mértékben felülmúlta a KIA EV6 eredményét, viszont az általános vezetősegéd-technológia tekintetében a Volvo C40 Recharge végzett az élen. Ugyanakkor a „nagy dobozként” a VW Multivan is nagyon jó eredményt ért el, a kisbusznak sincs szégyenkezni valója.
Hirdetés

A legújabb Euro NCAP törésteszt-eredmények
ModellEuro NCAP eredményFelnőtt-védelemGyerek-védelemGyalogos-védelemBalesetelkerülő rendszerek
Kia EV65 csillag90%86%64%87%
Mercedes-Benz C-osztály5 csillag93%89%80%82%
Volvo C40 Recharge5 csillag92%89%70%89%
Volkswagen Multivan5 csillag90%89%69%87%
Opel Astra4 csillag80%82%67%66%
Peugeot 3084 csillag76%84%68%65%

Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?