Törésteszten járt az Év Autója és népszerű kompaktok is

Videókon mutatjuk az Euro NCAP legfrissebb töréstesztjeit!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Év Autója, tehát a Kia EV6 öt csillagot kapott az Euro NCAP törésteszten, de mi a helyzet az olyan népszerű kompaktokkal, mint például az Opel Astra és a Peugeot 308?

Idén már harmadszor lépett működésbe az Euro NCAP törésteszt-létesítménye, ezúttal hat típust vizsgáltak. Köztük az Év Autójának választott Kia EV6-ot is. Ám nem a Kia volt az egyetlen villanyautó a harmadik csoportban, hiszen a Volvo C40 Recharge is vizsgázott, emellett vizsgálták az új Opel Astrát és a Peugeot 308-ast, valamint a Mercedes-Benz C-osztályt, illetve a Volkswagen Multivant is.
Hirdetés
Kezdjük a kakukktojásokkal, ugyanis az Opel Astra hatodik generációja, illetve a vele azonos, EMP2 platformra épülő Peugeot 308 harmadik generációja csupán négy csillagot szerzett. Nem meglepő, hogy mind a négy vizsgált területen hasonló pontszámokat értek el, de hiába kapnak rengeteg ütközéselkerülő technológiát, néhány mégis hiányzik a legújabb fejlesztésűek közül. Ezért nem érdemelték ki az 5 csillagot, tehát ismét nem arról van szó, hogy rosszabb lenne az ütközésbiztonságuk.
Hirdetés
A tesztsorozat többi tagja 5 csillagot kapott, 90%-os vagy annál magasabb pontszámmal, szemben a Stellantis autóinak 76%-os és 80%-os eredményével. A legnagyobb különbségek az EV6, a C-osztály, a C40 Recharge és a Multivan között a gyalogosok védelme terén mutatkozott. Az aktív motorháztetővel felszerelt C-osztály jelentős mértékben felülmúlta a KIA EV6 eredményét, viszont az általános vezetősegéd-technológia tekintetében a Volvo C40 Recharge végzett az élen. Ugyanakkor a „nagy dobozként” a VW Multivan is nagyon jó eredményt ért el, a kisbusznak sincs szégyenkezni valója.
Hirdetés

A legújabb Euro NCAP törésteszt-eredmények
Modell Euro NCAP eredmény Felnőtt-védelem Gyerek-védelem Gyalogos-védelem Balesetelkerülő rendszerek
Kia EV6 5 csillag 90% 86% 64% 87%
Mercedes-Benz C-osztály 5 csillag 93% 89% 80% 82%
Volvo C40 Recharge 5 csillag 92% 89% 70% 89%
Volkswagen Multivan 5 csillag 90% 89% 69% 87%
Opel Astra 4 csillag 80% 82% 67% 66%
Peugeot 308 4 csillag 76% 84% 68% 65%

Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?