Történelmet írt a Lexus: három Oscar-díjat zsebelt be!

Háromszoros Oscar-díj a Fekete Párducnak és a Lexusnak!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többszörösen bearanyozódott a Marvel és a Lexus együttműködése, a Fekete Párducot összesen három Oscar-díjjal jutalmazták.

Hamar kultfilmmé vált a Fekete Párduc: a Marvel filmek iránt eddig is hatalmas volt az érdeklődés, a Fekete Párduc hét Oscar-jelölésével pedig azonnal a Lexus legsikeresebb filmes produkciójává vált. A mű sikeréhez a Lexus is tevékenyen hozzájárult a filmben felvonultatott jövőbemutató műszaki technológiákkal és dögös autóikkal.
Persze a díjeső nem az Oscarral kezdődött, hanem a Golden-Globe, a BAFTA és SAG jelölésekkel. Ezek közül a hollywoodi színészcéh által odaítélt SAG-díjak közül kettőt (Legjobb szereplőgárda és Legjobb kaszkadőrmunka), és a Legígéretesebb feltörekvő tehetségnek járó BAFTA-díjat sikerült elhoznia. Két Grammy-díj mellett. Ezt követően jött a 7 db Oscar-díj jelölés, ami a Marvelt és a Lexust egyaránt meglepte.
Hirdetés

A blockbuster jelölést kapott a Legjobb film, a Legjobb látványtervezés, a Legjobb jelmeztervezés, a Legjobb eredeti filmzene, a Legjobb eredeti betétdal, a Legjobb hangkeverés és a Legjobb hangvágás kategóriákban. Ezek közül hármat sikerült díjra is váltania: az akadémia szavazói a Legjobb látványtervezés, a Legjobb jelmeztervezés és a Legjobb eredeti filmzene kategóriákban találták a legjobbnak a Fekete Párducot.
Az 1,35 milliárd dolláros bevételt hozó képregény-feldolgozás sikerét ugyan még most is ünneplik, de a jövőről sem feledkeznek meg, idén sem maradunk Lexus-film nélkül. A márka ugyanis bejelentette, hogy a vadonatúj Lexus RC F sportkupé fel fog tűnni az idei mozikban június 13-án debütáló Men in Black – Sötét zsarukban. Az előzetes alább látható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?