Történelmi pillanat lehet

A Ford lenyúlta Ogier-t?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha igaz a hír, akkor a Ford az évtized dobását vitte véghez, elhappolva a Citroëntől a legtehetségesebb pilótának tartott Sébastien Ogier-t.

Váratlanul lemondta a napokban tervezett DS3-as tesztet Sébastien Ogier, a gyári Citroën-csapat versenyzője.
Illetve, egész pontosan a francia márka nem engedte őt a 2011-re szánt WRC-je közelébe, miután 23 éves versenyző a Forddal folytat tárgyalásokat.
„Kaptam egy ajánlatot a Fordtól” – ismerte be Ogier. „Ezt tudják a Citroënnél is.”
Ha igaz a hír, akkor a Ford az évtized dobását viheti véghez a rali világbajnokságon. A brit csapat ugyanis az elmúlt hat évben nem talált ellenszert a Citroën versenyzője, Sébastien Loeb ellen.
Malcolm Wilson, a Ford csapatvezetője egy alkalommal még odáig is elmerészkedett, hogy azt állította, „ha Loeb nálunk versenyezne, akkor mi lennék a világbajnokok, ez teljesen egyértelmű”.
Sébastien Ogier az idei Portugál Ralin bebizonyította, hogy akár Loeb legyőzésével is tud világbajnoki futamot nyerni. A Citroënnél pedig máris úgy kezelik őt, mint az a versenyző, aki majd Loeb visszavonulása után folytathatja a világbajnoki címek nyerését.
Persze ha marad a Citroënnél.
A 23 éves versenyző a Francia Autósport Szövetség felfedezettje volt, ők fizették első vb-szezonjának a felét 2008-ban, amikor egy Citroën C2 S1600-as volánja mögött megnyerte a junior világbajnokságot.
Ezt követően került a Citroën Junior-csapatába, amely gyári kettes alakulatnak felel meg és kezdett versenyezni C4 WRC-vel. Mindössze másfél év WRC-s tapasztalat után, kis híján megnyerte az Új-Zéland Ralit.
A következő, Portugál Ralin viszont már megszerezte első vb-futam győzelmét. A Citroën ezt követően jelentette be, hogy a szezon hátralévő murvás versenyein Ogier Loeb mellett a gyári csapat színeiben indul és csak az aszfaltos futamokon marad a Junior-csapat tagja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?