Tovább csökkennek az üzemanyagárak

Péntektől a benzin és a gázolaj is olcsóbb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pénteken kétszeres mértékben ismétlődik a benzin szerdai árcsökkenése, ugyanakkor mérséklődik a gázolaj ára is.

Jó hír az autósoknak, hogy pénteken 4 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti árát a MOL. Az ármódosítással a 95-ös benzin literenkénti átlagára 386 forintra, a gázolajé 378 forintra mérséklődik az MTI információi szerint.A MOL legutóbb szerdán változtatott az árakon, akkor kizárólag a 95-ös benzin literenkénti árát és mindössze literenkénti 2 forinttal mérsékelte, a gázolaj ára akkor nem változott.
A benzin és a gázolaj literenkénti átlagára tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal csökkent, az elmúlt hónapokban azonban jelentősen emelkedett. Az egykori csúcsok azonban még odébb vannak. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.
Hirdetés
Továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások között jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos, a pénteki árapadás tízszeresét is kitevő áreltérések adódhatnak. Így tankoláskor nem csak annak idejére, hanem sokkal inkább helyére is ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?