Tovább menetelnek az üzemanyagárak lefelé

Folytatódik a múlt héten brutálisan kezdődött üzemanyagár-csökkenés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E hét közepén is lefelé módosulnak a hazai üzemanyagárak, mutatjuk a csökkenés mértékét.

Múlt héten nagyon jelentős mértékben csökkentek az üzemanyagárak a hazai töltőállomásokon, a benzin literenkénti - piaci - ára 37, a gázolajé 50 forinttal csökkent. Ez még akkor is jelentős, ha a magánautósok számára október 1-ig még mindig él a 480 forintos hatósági ársapka. E héten további árcsökkenés következik - tudta meg a Holtankoljak.hu.
Hirdetés
A most szerdai árcsökkenés messze elmarad ugyan a múlt hetitől, de így is 11 forinttal csökken majd a benzin, 10 forinttal a gázolaj literenkénti ára. Így a hét közepétől a 95-ös benzinért átlagosan 639,9 forintot kell majd fizetni, míg a gázolajért jellemzően 763,9 forintot. Céges vagy külföldi rendszámos autóval, valamint a nagyobb teherautókkal az utóbbiakkal kell számolni, a magánszemélyek azonban a hónap végéig még kalkulálhatnak a 480 forintos árral. Hogy utána is lesz-e hatósági áras üzemanyag, az elvileg e héten fog kiderülni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?