Tovább nő a benzin ára, csökken a gázolaj felára

Pénteken már csak az egyik üzemanyagfajta drágul

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb üzemanyagár-emelés következik pénteken, a szerdai egységes drágulás után a gázolaj ára már nem változik, a benziné viszont tovább nő.

Miként arról beszámoltunk, szerdára 5-5 forintos, egységes áremelést eszközölt az üzemanyagáraknál a MOL. Szerdára azonban nem csak áremelés, újabb piaci információ is jutott. A Holtankoljak.hu értesülése szerint pénteken további 4 forinttal emelkedik a benzin ára pénteken.
Hirdetés

Mivel a gázolaj pénteken már nem drágul, marad a literenkénti 416 forintos átlagára, míg a benziné aznaptól már 412 forint lesz, előbbi literenkénti felára tehát 4 forintra csökken. Átlagár szerint természetesen, hiszen marad az egyes töltőállomások között tapasztalható jelentős árszórás. Akár literenkénti 50 forintos, az egyes üzemanyagokat nem feltétlenül azonosan érintő árkülönbség is adódhat.
Előre tankolni legfeljebb benzint ajánlott ezúttal, ám sokkalta többet ér a töltés helyére figyelni, autópályák mentén például kevéssé javallott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?