Tovább nő a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség

Nem áll meg az üzemanyagárak változása, ám pénteken kedvező fordulat érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerdán drágult a gázolaj, már most is csaknem literenkénti 150 forintos felárral mérik a benzinhez mérten, ám pénteken utóbbi ármérséklésével a különbség tovább nő.

Már-már szokatlan, hogy bárminek csökken az ára, de pénteken a 95-ös benzin esetén ez következik a Holtankoljak.hu információi szerint. A forint - a múlt heti szinthez mért - erősödése és az olajárak alakulása persze logikussá teszi a változást, és azt is tudjuk, hogy a gázolaj árát Európában a kínálati hiány veri fel. Így utóbbi esetén marad is az elmúlt hetek emeléseivel beállt 851 forintos literár, a benzin azonban pénteken kap egy 6 forintos ármérséklést, amelynek köszönhetően literára éppen bemegy 700 forint alá, 699 forint lesz.
Hirdetés
A fenti piaci átlagárak a cégek és a külföldi autók, valamint a nagyobb teherautók számára értendők, a magánszemélyek magyar forgalmis személyautói még mindig a 480 forintos hatósági áron tölthetők benzinnel és gázolajjal is; a jelenlegi információk szerint az év végéig biztosan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?