További 5 országban osztja meg más márkákkal töltőit a Tesla

Hamarosan a szomszédban is tölthetnek majd bármilyen villanyautót Tesla Superchargeren

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A sikeres első tesztüzem után bővül a kör: a villanyautózás elterjedése érdekében a Tesla Superchargerek egyre több országban válnak szabadon használhatóvá, márkafüggetlenül. Mutatjuk, hol folytatják az átállást!

Már tavaly november óta gyarapodnak az olyan Tesla Superchargerek Európában, amelyeket szabadon használhatnak más márkát preferáló villanyautósok is, erről már a tesztüzem kezdetekor beszámoltunk. Azóta már gyarapodtak a nyilvánossá vált töltők, a hollandiai kezdés után Norvégiában és Franciaországban nyitottak meg az állomások. Tegnap óta pedig további 5 országgal bővült a lista, immáron az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Belgiumban, Svédországban és a szomszédos Ausztriában is bármilyen villanyautóval rácsatlakozhatnak a nyilvánossá vált Superchargerekre.
Hirdetés
Ehhez továbbra is a Tesla mobilalkalmazás legalább 4.2.3. verziójára lesz szükségük a más járművel próbálkozóknak, ahol innentől a "Charge Your Non-Tesla" opció alatt a bárki által használható töltők úticél-listája is kiegészült a frissen felszabadított állomásokkal. Ebből is sejthető, hogy főként pozitív visszajelzésekkel zajlik az egyre bővülő tesztüzem, ám akadnak, akiknek nem felel meg a nyitás. Egyes Tesla tulajokat például zavar, hogy a korábban alig használt Superchargereken megnőtt a forgalom, így sokszor foglaltak, de egyes nem Tesla tulajok is jelezték, hogy hiába a szabad és használható töltő, ha a rövid kábel és a kis parkolóhely miatt nem férnek oda egy olyan autóval, amelynek a töltőcsatlakozóját nem a Teslákhoz hasonlóan helyezték el a mérnökök, de tegyük hozzá, a Teslák sem olyan "kicsik", a foglaltság kapcsán pedig a Tesla is megjegyezte: "azért nyitottak a többi márka felé, hogy gyorsabban bővíthessék hálózatukat".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?