Trackwoodon jártunk, más dimenziót láttunk

A Drift Allstars mezőnye megbüntette Máriapócsot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két napot töltöttünk Máriapócson, és minden percért megérte. Kezdve az első gumifüstbe szippantástól az esti felvonuláson át a döntőkig.


Több ezer néző volt kíváncsi a hétvégi Trackwood Fesztiválra, ez pedig nem véletlen. A Rabócsi-ring a jól megszokott bulihangulatot ígérte, a több mint 100 nevező pedig elég hívogató volt. A drift világában ez a szám nem szokványos. Ez nem minden, hiszen a temérdek nevező között olyan neveket találtunk, mint James Deane vagy Pawel Trela, akik a Drift Allstars mezőnyével érkeztek Magyarországra. A szintén Európa Bajnokság King of Europe tulajdonképpen a közelébe sem érhet ennek a mezőnynek. Az allstarsos srácok egy másik dimenziót képviseltek a pályán, ahogy a hazai drifterek mondták: „Ez már Formula Drift szint.”
Noha Máriapócs egyáltalán nincs közel Budapestről, ez a hétvége kihagyhatatlannak tűnt. Driftes-szívünk komolyabban dobogott a japán autók füstbe borult látványától, a gumifüst rég várt illatától és a pályán köröző több ezer lóerő hangorkánjától. Már pénteken leesett az állunk, ahol már az edzések alatt köhögtünk a temérdek füsttől, amit például Andrius Vasiliauskas biturbós 1030 lóerős BMW E46 M3 bestiája okádott magából. Dmitriy Illyuk már a megindításon olyan füstöt csinált, amit a magyarok koppkeresztbe fordulva, komoly erőhang kíséretében érnek el. A péntek egyébként az amatőröké volt, ahol David Kuchar győzött, mögötte Nagy Ferenc végzett, míg Bauer Viktória harmadik lett. David egyébként sisakban vette át Máriapócs híres templomának lépcsőin a díjat, ahova lábon, komoly füstöt maguk mögött hagyva érkeztek az autók. A helyiek imádták a felvonulást, volt olyan rész, ahol addig nem engedték el az autókat, amíg nem mutatnak valamit.
Hirdetés

Másnap a Pro2 döntőjével kezdődött a nap, ahol végül Kis Patrik tudott nyerni, miután ellenfele, a Markom Racing Team pilótája, Bócsik Oszkár odavágta autóját a „büntetőfalhoz”. A szoros tsuiso csatákból végül Semegi József került ki harmadikként. A profi mezőny főcsatái már estére maradtak, ahol egy tűzijáték és rengeteg előfutam után James Deane, Max Heidrich, Steve „Baggsy” Biagioni és az egyetlen magyar pilóta a gáton, Molnár Andris maradtak a döntőben. Andris végül sajnos csak a negyedik helyre fért fel, ám ebben az mezőnyben ez is hihetetlen eredmény és igazán büszkék lehetünk rá. Az estét és egyben az év utolsó Drift Allstars futamát végül Baggsy nyerte Deane előtt, aki így is boldogan távozott a Rabócsi-ringről, hiszen Allstars bajnok lett. Aki kilátogatott, egész biztos nem bánta meg, és reméljük, jövőre is megérkezik a világ egyik legkomolyabb drift mezőnye. Ezt a dimenziót nem lehet elégszer átélni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?