Tudja meg, hogy jó-e az akkuja – ingyen vizsgál a Bárdi Autó

Akkuvizsgálat ingyen - induljon fagyban is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdemes előre tájékozódni, hogy ne egy hideg reggelen meghiúsuló induláskor derüljön ki az akkumulátor csereérettsége.

Miként arról már több cikkben értekeztünk, a hidegben meghiúsuló indításnak legtöbb esetben az akkumulátor az oka. Aki üzembiztos autót szeretne, az a vásárlással nem várja meg, amíg tényleg csütörtököt mond a telep, s így a döglött akkuval indítással sem vesződik. Hogy az akkumulátor mennyit bír még, azt szemrevételezéssel jósolni lehetetlen, a hosszú élettartam érdekében tenni viszont sok mindent lehet. Amennyiben régi vágású, nyitott cellás akkumulátorról van szó, rendszeresen ellenőrizni kell, hogy lemezeit ellepi-e a benne lévő desztillált víz, s szükség esetén önteni kell bele azt.
Fontos továbbá, hogy az akkut nem szabad lemerülni hagyni, a hosszasan (akár az önkisülésből adódóan) lemerítve hagyott telep teljesen meghal, hidegben akár műanyagházát szétrepesztve meg is fagyhat. Ezért nem csak az indítás érdekében, magáért az akkumulátorért is fontos, hogy mindig legyen benne töltés. Mint azonban minden alkatrész, az akkumulátor is fárad, és idővel teljes töltöttség esetén sem tud olyan indítóáramot leadni, mint újkorában. Aki tehát biztosan indulni szeretne télen, az megvizsgáltatja akkumulátorát. Erre lehetőség most, hogy a Bárdi Autó Zrt. az országban 8 helyen nyitott ingyenes akkumulátorvizsgáló állomásokat. A korszerű, Bosch BAT 131 elnevezésű rendszerrel üzemelő központok Budapesten két helyen (VIII. kerületi központ, IV. kerület), Miskolcon, Győrben, Budaörsön, Debrecenben, Pécsett és Békéscsabán, a Bárdi Autó kirendeltségek területén várják az autósokat és persze a potenciális vásárlókat. Bárdi Viktor, a vállalat kereskedelmi igazgatója a megfelelő karbantartás fontosságát hangsúlyozva nyilatkozta „Télen mintegy megháromszorozódik az akkumulátorhibák száma, aminek oka a hideg mellett a megfelelő karbantartás és ellenőrzés hiánya. A Bárdi Autó fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten segítse a hazai autósokat, ezért nyitottuk meg díjtalan vizsgálóállomásainkat, ahol szakembereink percek alatt képesek átvizsgálni az akkumulátorokat, és értékes karbantartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket. A vizsgálatokhoz a legkorszerűbb, Bosch rendszereket használjuk, hogy minél pontosabban szűrhessük ki a megbízhatatlanná vált erőforrásokat. Az átvizsgálás az akkumulátor kiszerelése nélkül történik, és az eredményekről nyomtatott jegyzőkönyvet kapnak a tulajdonosok”.
Hirdetés

Miként azt Körömi Jánostól, a Bárdi Autó Online Marketing vezetőjétől megtudtuk, a rendkívül hideg időjárás következtében mindig nő a kereslet az akkumulátorok iránt - így van ez most is. Idén elsősorban nem a kisebb kapacitású, hanem inkább a kedvező árfekvésű akkumulátorokra emelkedett jelentősebben az igény. Jó példa erre a hazai gyártású Jász-Akku, aminek előállítási és szállítási költségei nem függnek olyan mértékben a forint árfolyam-ingadozásától, mint az import akkumulátoroké.
Magyarország 38 Bárdi Autó kirendeltsége az egyes régiók eltérő akkumulátor-igényére is jó rálátást ad. Elmondható, hogy az elmúlt hetekben az akkuvásárlások száma nem volt egyenesen arányos a régiók népsűrűségével, inkább a hőmérséklet befolyásolta a vételi kedvet, magyarán leginkább azok vásároltak új akkumulátort, akik a régivel már nem tudtak indítózni. Utóbbi is rámutat arra, hogy nagy szükség van az előzetes vizsgálatra, ugyanis nyilván kellemesebb előre beszerezni a telepet, mint vészesetben az egész napot borítani miatta.
Bárdi Autó akkumulátor-vizsgáló pontok és azok nyitvatartása
 1. Budapest, központ – 1089 Budapest, Orczy út 46., H-P: 7-19, Szo: 8-13
 2. Budapest IV. kerület – 1048 Budapest, Óceánárok u. 29., H-P: 7.30-17.30, Szo: 8-13
 3. Békéscsaba – 5600 Békéscsaba, Szarvasi út 72., H-P: 7.30-17.30, Szo: 8-13
 4. Budaörs – 2040 Budaörs, Vasút u. 3., H-P: 7.30-17.30, Szo: 8-13
 5. Debrecen – 4031 Debrecen, Széchenyi út 70., H-P: 7.30-17.30, Szo: 8-13
 6. Győr – 9025 Győr, Csipkegyári út. 6., H-P: 7.30-17.30, Szo: 8-13
 7. Miskolc – 3529 Miskolc, Repülőtéri út 8/c.; H-P: 7.30-17.30, Szo: 8-13
 8. Pécs – 7626 Pécs, Farkas István u. 2., H-P: 7.30-17.30, Szo: 8-13

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 03:39
  Permalink

  “Amennyiben régi vágású, nyitott cellás akkumulátorról van szó, rendszeresen ellenőrizni kell, hogy lemezeit ellepi-e a benne lévő desztillált víz”

  Kicsit pontatlan a megfogalmazás. Abban nem csak desztillált víz van… utántölteni viszont csak azt szabad bele.

 • 2017.10.31. at 03:39
  Permalink

  Hali Szaktársak!
  8éves Diesel Opel Corsám volt. Rendszeres használat mellett,de az utcán állt mindég! Ősszel adtam el,az akkuval soha nem volt baj a 8 év alatt!!! Pedig megért egy önindító,és egy generátor felújítást is.
  A mostani akku 4 éves,gondozás mentes,és úgy be van csomagolva,hogy hozzá se férni. De el megyek valami szervizbe azért be méretem majd.
  Igaz a nagy hidegeket már megúsztuk,szaktársak..
  P.

 • 2017.10.31. at 03:39
  Permalink

  visszasírom a régi szépidőket mikor hajdanában még 9000 es saabom volt abban volt a műszerfalon ami mutatta hogy hány volt hány amper az akku aktuális teljesítménye/terhelése

 • 2017.10.31. at 03:39
  Permalink

  Tisztelt Katona Úr!
  Ha van ráhatása kérem vonják be az akcióba Szolnokot,vagy Ceglédet,vagy Kecskemétet!
  Hisz ha meg nézzük itt az ország közepén nincs hová menni ellenőriztetni.
  Nyilván BP. van a legközelebb ,de az túlterhelt,túlzsúfolt,s messze is van egy ellenőrzéshez. Na meg a vidékiek nem szívesen tévednek el Pesten.
  Tehát az ellenőrzés,mint ötlet nagyon jó,és érdemes,hasznos,támogatandó,de több,és részletesen le fedettebb eloszlás kéne országos szinten.
  Hisz nagyon sok Bárdi autó van.
  Tisztelettel. K Péter

Vélemény, hozzászólás?