Turbó nélkül bő 200 lóerő az MX-5-ből

Olcsó megoldás a Mazda MX-5 teljesítménynövelésére

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit BBR tuningcég vette kezelésbe a Mazda MX-5 kétliteres motorját, és nem is maradt el az eredmény. 205 lóerő a minimum.

Mindig ritkaságszámba mentek a sorozatgyártású pörgős, turbófeltöltő nélkül is tekintélyes teljesítményű motorral hajtott járművek, pláne a roadsterek. Talán a kétliteres és 240 lóerős Honda S2000 volt az utolsó ilyen mohikán. Az egykor a világ addigi legerősebb MX-5-ösét megépítő brit BBR tuningcég viszont még a legfrissebb Mazda MX-5 erőforrására alapozva is visszahozza nekünk ezt a kort.
Hirdetés
Érte már vád az MX-5-öst szerény teljesítménye miatt, pedig biztosan állíthatjuk, hogy még az 1.5-ös motorral is semmi máshoz nem fogható élményt ad a kis japán roadster. Persze lehet akár 525 lóerős V8-ast is építeni az MX-5-be, pusztán az árak alapján azonban elérhetőbb a kétliteres benzinmotor tuningolása. Hiszen már ebből is kihoz 205, 214, vagy akár 225 lóerőt a BBR, bő 240 newtonméter társaságában. Így pedig máris másképp muzsikál a könnyű roadster, 7,3 másodperc helyett 5,7 másodperc alatt ugrik százas tempóra a 205 lóerős változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?