Új autómárkával bővül a győri Audi gyár palettája!

Egy új, a Volkswagen konszernhez tartozó márka modellje készül majd Győrött

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A négykarikás márka modelljei mellett egy egészen friss autómárka termékei is kigurulnak majd a győri gyárból. Máris mutatjuk, melyik márkáról van szó!

Egyszerre érkezett a hír, hogy a Cupra egy új szabadidő-autót mutat be hamarosan, illetve, hogy a győri Audi gyárban Cupra is készül majd. Így nem nehéz összerakni, hogy mit fognak gyártani Győrött 2024-től. Az Audi Hungaria tájékoztatás szerint a gyártás előkészületei már megkezdődtek, a teljesen új Cupra SUV-ot különböző motorokkal, köztük lágy hibrid és plug-in hybrid hajtáslánccal is gyártják majd Győrben. Utóbbi esetében ráadásul száz kilométeres tisztán elektromos hatótávot ígér a Cupra.
Hirdetés
Az Audi Hungaria jelenleg az Audi Q3, a Q3 Sportback, valamint ezen modellek lágy hibrid és plug-in hybrid változatait gyártja, emellett szintén Győrben készülnek az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek. Az új Cupra modell gyártásával az a cél, hogy hatékonyabbá tegyék a járműgyár kapacitáskihasználtságát, ám emellett hozzájárulnak a magyar Audi gyár nemzetközi pozíciójának, valamint járműgyártásuk jövőképességének és rugalmasságának erősítéséhez, amely révén biztosított a munkatársaik hosszútávú foglalkoztatása. Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja, hangsúlyozta, hogy a Cupra modellt a meglévő gyártási struktúrájukba integrálják a termékek és a technológiák közötti szinergiák kihasználásával. Az előkészületek legnagyobb mértékben a karosszériagyárat érintik.
Hirdetés
Tavaly egyébként 7,717 milliárd euró (2866,48 milliárd forint) árbevételt ért el az Audi Hungaria Zrt. Ez 2,6 százalékkal, 199 millió euróval jelent többet, mint 2020-ban. A társaság adózott eredménye 332 millió euró (12,332 milliárd forint) lett, 33 százalékkal, 167,1 millió euróval (6,2 milliárd forint) kevesebb, mint az előző évben. Tavaly 1 620 767 motort gyártottak Győrben, 40 832 darabbal kevesebbet, mint 2020-ban, ugyanakkor 171 015 autót készítettek, 15 858 darabbal többet, mint az előző évben.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?