Új életre kap a motor a belső tisztítás után

Belső motormosás BG rendszerrel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyenetlen járás, a magas fogyasztás nem feltétlen az üzemanyag rendszer hibája. A BG motormosás lehet a megoldás.

Az évek során veszít a teljesítményéből a belső égésű motor, nem csak a természetes kopás, hanem a motorok belsejében kialakuló lerakódások is akadályozzák az ideális működést. A torpanás, fulladás nem csak arra utalhat, hogy gondok vannak az üzemanyag-adagolással, de lehet, hogy nem kap megfelelően levegőt a motor – jellemzően ez a helyzet, ha a fedélzeti számítógép nem jelez hibát. A lerakódások nem csak a légtömeg/légáram mérőt, de az alapjárati léptetőmotor működését is akadályozhatják. A girbegurba szívócsatornában lerakódott szennyeződések zavarják a légáramlást, ezek eltakarítása kézzel csak nagyon nehezen oldható meg, szűk helyeken kell dolgozni, alaposan meg kell bontani a szívósort, és maradéktalanul el kell távolítani a levakart koszt.
A BG belső motormosás megoldást jelenthet a problémára. A belső takarítás a benzinmotornál azzal indul, hogy a tankba öntenek tisztítófolyadékot. Ezzel egy időben megbontják a szívósort, és egy kompresszor által biztosított 1,5 baros nyomással a szívósorba juttatják a tisztítószert. Ez nem csak leoldja a lerakódásokat a műanyag és fém alkatrészekről, de megemeli az égési hőmérsékletet is, azaz rögtön el is égnek a szennyeződések a motorban. Utóhatásként pedig a kipufogórendszer, és azon belül a katalizátor is kitisztul. Azzal, hogy a motor könnyebben tud lélegezni, nem csak a gázreakciók javulnak, de a fogyasztáson is észrevehető lesz a változás.
A dízelmotornál kicsit másképp működik a rendszer. Ott a tünetek a nehezen indulásban, egyenetlen járásban jelentkezhetnek. Mivel a nagy nyomáson működő gázolaj-rendszerben a milliméter törtrészének megfelelő illesztések is vannak, már minimális lerakódások is komoly gondot tudnak jelenteni. A dízelmotor tisztításnál speciális gépet csatlakoztatnak a befecskendező rendszert tápláló és visszavezető csőhöz, és a belső motormosás ideje alatt nem gázolajjal, hanem a speciális tisztítófolyadékkal üzemel. Az eljárás nagyjából fél órán keresztül tart, és előzetes egyeztetés alapján a Morvai Autószervizben (www.morvaiauto.hu; 1/403-26-48) végzik. Érdemes időről időre megismételni a kezelést, hiszen az ideális állapothoz közeli üzemeléssel meghosszabbíthatjuk a motor élettartamát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.01. at 01:06
    Permalink

    Jó régi cikk, és nekem ez a szerviz drága volt, ezért ide mentem: [url]http://szerviz.mehesz.com/bgtech-szerviz[/url] Magán szerelő, nagyon korrekt.

Vélemény, hozzászólás?