Új hazai beruházás a Continentálnál

Bővítik a Continental nyíregyházi üzemét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

5,1 milliárd forint értékű beruházása keretében 681 új munkahelyet hoz létre a Continental Magyarországon, ezek nagy részét Nyíregyházán.


A Continental autóipari beszállító új beruházása során a nyíregyházi üzemében új gépsorokat telepítenek. Ezen kívül felújítanak egy közel négyezer négyzetméteres gyártócsarnokot, építenek továbbá egy új raktárcsarnokot és beindítják a hűtő-fűtő csövek gyártását, valamint növelik a légrugógyártás kapacitását.

Szijjártó Péter elmondta: "A kormány kiemelten támogatta a projektet, amelyhez 1,7 milliárd forinttal járult hozzá. Emlékeztetett: legutóbb augusztus végén jelentett be az országban 1995 óta jelenlévő Continental magyarországi beruházást, az akkori projekt főként a makói üzemet érintette. A mostani beruházás elsősorban Nyíregyházán hoz változást, hiszen itt hoznak létre 665 munkahelyet, a többit pedig Makón. A Continental a világon a legnagyobb autóipari beszállító, márpedig az autóipar a magyar gazdaság zászlóshajója, ráadásul a projekt az ország keleti felében teremtene munkahelyeket, ezért támogatta a kormány. Emellett azért is szánt nagy figyelmet a projektnek, mert a Continental német vállalatcsoport, és a magyar-német gazdasági kapcsolatok alapvetően határozzák meg a magyar gazdasági teljesítményt."
Hirdetés
Jókay László, a Contitech Hungária Kft. nyíregyházi gyárának ügyvezető igazgatója elmondta: "A Continental csoportnak világszerte 200 ezer alkalmazottja van, forgalma 34,5 milliárd euró volt tavaly. A magyarországi cégcsoportnak 7 ezer alkalmazottja van, és több mint 1 milliárd euró volt a tavalyi forgalma."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?