A halálos balesetek megelőzését segítené a Continental

Magyarországon nyitott fejlesztési központot a Continental a halálos baleset elkerüléséért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Budapesten nyitotta meg az új Alkalmazásfejlesztési Központját a Continental, melynek legfőbb célja, hogy az itt fejlesztett szoftverek segítségével a jövőben kevesebb halálos baleset történjen az utakon.

Tovább bővül a Continental magyarországi Mesterséges Intelligencia és Alkalmazásfejlesztési Központja Budapesten. A szakemberek a biztonságos és megfizethető vezetéstámogató rendszerek fejlesztésén dolgoznak, valamint az automatizált járművezető megoldásokon, melyeket jelenleg is világszerte használnak a vállalat partnerei. Jelenleg 200 mérnök dolgozik a két területen, a közeljövőben pedig további száz munkatárssal bővítik majd ezt a számot.
Hirdetés
A most történő beruházás keretein belül a radarrendszerek fejlesztésére fókuszálnak, azon belül is a nagy hatótávolságú radarokra, valamint a jármű közvetlen környezetét érzékelő berendezésekre. Utóbbi fejlesztésébe nemrég bepillantást engedett a Continental, a vonatkozó cikk itt érhető el. A vállalat nem titkolt célja, hogy olyan berendezéseket fejlesszenek ki, melyek hozzájárulhatnak a későbbiekben ahhoz, hogy ne történhessenek halálos balesetek az utakon, ezért is indították el a Vision Zero nevet viselő projektjüket.
Hirdetés
„A Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központja igazi sikertörténet a cég életében, az új központ létrejötte ezen az úton jelenti a következő lépést az asszisztált és automatizált vezetés területei felé. Az autonóm mobilitás az az új üzleti területünk, amely leginkább át fogja alakítani a közlekedés jövőjét" – mondta az új központ megnyitása kapcsán dr. Keszte Róbert, a Continental Magyarország országigazgatója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?