Új kínai villanyautó-márka jöhet Európába

Indulhat a Human Horizons HiPhi X forgalmazása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Human Horizons nevű cég HiPhi X modellje megkapta a típusvizsgát a német TÜV Süd-nél, így elvileg Európában is forgalmazható.

Ritkán hallunk arról, hogy milyen tesztek kellenek egy-egy autótípus európai forgalomba helyezéséhez, de a Human Horizons most megosztotta a közönséggel a tényt, hogy első Európába szánt típusuk milyen vizsgálatokon esett át a TÜV Süd-nél. Vizsgálták az akkumulátor-vezérlés, a fékek, a futómű, a kormányzás, a parkolóasszisztens, a radarvezérelt távolságtartó helyes működését, ahogy azt is, hogy az autó nagy feszültségű rendszerei mennyire zavarják a környezetet. A vizsgálatok nyomán a TÜV kiadta a tanusítványt, amely szerint a nagy elektromos SUV részt vehet az európai forgalomban. Kínai létére a HiPhi X szinte biztosan nem lesz olcsó, hiszen nagy, erős és tágas típusról van szó, amely a Tesla Model X súlycsoportjában indul a vásárlókért. Ennek megfelelően az alapváltozatba is 97 kWh-s akkumulátort és kétmotoros hajtást építenek. Az autót két egyforma, 295 lóerős motor mozgatja, és elvben akár 650 km-t is megtehet egy töltéssel. Kínában egy másik változat is kapható, amelybe 120 kWh-s akkucsomag kerül, bár úgy tudjuk, azt egyelőre nem tervezik Európába hozni. A Human Horizons egyelőre nem részletezte az európai forgalmazásra vonatkozó terveit, de egyes feltételezések szerint erre is sor kerül néhány napon belül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?