Új köntösben érkezik a Toyota GT86!

A tuningolt Toyota GT86 sem vesztette el a báját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még a jót is lehet jobban csinálni: a Toyota házi sportstúdiója is elkészítette a GT86 2019-es verzióját, de nem csak ők vették kezelésbe a verdát.

A japán Wald stilisztáinak munkája nyomán az arányok többé-kevésbé megmaradtak, mindössze a méretben történt némi változás, már ami a hátsó szárnyat, a küszöbtoldatot és az első kötényt illeti. A motorházfedélen méretes kürtőkön keresztül cserélődik a motortér levegője, a domborítások a kerékdombokon is megtalálhatók, míg az égésterméket az emeletesen elrendezett kipufogók vezetik el.
Ami az utasteret illeti, pirossal varrott, lapos tetejű kormánykerék, valamint bőrborítású műszerfal köszön nekünk, ha beszálltunk az autóba. A műszaki tartalmat tekintve a Waldnak hála elérhetővé váltak a nagyobb fékek, lengéscsillapítók és rugók, valamint a motorvezérlés, amivel nagyobb teljesítmény érhető el.
Hirdetés

A Toyota Racing Developmentnek köszönhetően a szabadabb légáramlást biztosító légszűrőn túl akár torlólevegős rendszerrel is több levegőhöz, ezáltal nagyobb teljesítményhez segíthetjük a motort, amelynek egyedi kipufogóval adhatunk markáns hangzást, míg a TRD sportfék-rendszerével a lassítás kezdeti fázisában intenzívebb fékerő érhető el. Kérhetők 25 mm-rel rövidebb, pirosra festett rugók, illetve első- és hátsó kanyarstabilizátorok, de a fekete könnyűfém tárcsák is gondoskodnak az autó erőteljes dizájnjáról.
A TOM’S (Tachi Oiwa Motor Sport) a Toyota által támogatott versenyistálló, így nem csak az optikai átalakításnak adtak egy löketet, de vadonatúj futóművet, fékeket és aerodinamikai rendszert építhetünk saját GT86-osunk köré, több szinten, a versenyspecifikációig bezárólag. A belső térbe kérhetünk új kapcsolókat, kormányt, pedálszettet és térdtámaszt is a gyorsan vett kanyarokhoz. Mégis, az egyik legfontosabb tartozék a kompresszor: a feltöltött 2 literes boxermotor teljesítménye 235 lóerő, legnagyobb forgatónyomatéka 307 Nm.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?