Újabb autóikon lego-kockákból: VW T1 Camper

Volkswagen T1 Camper legóból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Unimog és a hatalmas Ford Explorer után most a hatvanas éveket idézi meg a Lego.

Bármennyire is süt még a nap, közeleg a tél, és vele együtt az a december végi nap, melyet régen a szeretet, újabban inkább a fogyasztás ünnepeként tartunk számon.
Nem csoda, hogy a Lego most állt elő legújabb nosztalgikus alkotásával, az 1962-es VW T1 kisbusz műanyag kockákból megépíthető másával.
A hippibuszként, illetve terrorista néven is elhíresült legendás kisbusz makettje meglehetősen élethű, tartalmazza a V-alakban két színre osztott orr-részt, a kerek tetőt és ablakkereteket, és természetesen a nyitható első szélvédőt, valamint a kiemelkedő tetőt is.
Az 1332 építőelemből készült T1-esen olyan apró részleteket is reprodukáltak, mint a kockás függönyök, az utastérben található kisasztal, a farmotor, a mosdókagyló vagy épp az asztalon álló talpas pohár.
Miniatűr hajkefe is található az autóban, de a legviccesebb részlet az ablakba kiakasztott “Make LEGO models, not war” (Legózz, ne háborúzz) feliratú póló, mely üzenetével teljes mértékben illeszkedik az eredeti buszt kedvelők életfelfogásához.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?