Ujjlenyomat, mint fényezés? A Porsche igent mondott rá!

Így teheted még egyedibbé a Porschédat!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tombol az individualizmus, így a vásárlók is szeretnének minél egyedibb autókat. A Porsche pedig próbál megfelelni az elvárásoknak.

A Porsche palettáján könnyen talál magának egyedi modelleket a vásárló, ám most rátesznek még egy lapáttal az individualizmusra a zuffenhauseni márkánál. Egy elég nagy lapáttal. Mostantól ugyanis a 911 olyan egyedi lehet, mint az emberi ujjlenyomat papilláris mintázata. Pontosan azért, mert a tulajdonos a saját ujjlenyomatát kérheti a fényezésre.
Hirdetés
A Porsche által fejlesztett eljárással kimagasló minőségű grafikus elemek nyomtathatók a gépjármű fényezett karosszériapaneljeire. Elsőként a 911 vásárlói kérhetik az első csomagtérajtóra a saját ujjlenyomatukon alapuló grafikát, ám a későbbiekben más egyedi megoldások is elérhetők lesznek. A szolgáltatás a Porsche Centrumokban igényelhető, amelyekből felveszik a kapcsolatot az Exclusive Manufaktur szakembereivel, akik átbeszélik a teljes folyamatot az ügyfelekkel, az ujjlenyomat megadásának módszerétől kezdve egészen a tökéletesen személyre szabott jármű elkészítéséig.
Az ígéretek szerint látvány és érzet tekintetében az új technológia egyértelműen a fóliázás előtt áll. A működési elv hasonló, mint egy hagyományos tintasugaras nyomtató esetében. A nyomtatófej a festéket automatikusan viszi fel a háromdimenziós alkatrészekre, túlfújás nélkül. Az ügyfél biometrikus adatait természetesen úgy kezelik, hogy az semmiképpen ne kerülhessen jogosulatlan kezekbe. A grafikát robot festi meg, majd átlátszó védőréteg kerül fel, végül az első csomagtérajtót magasfényű polírozással a legszigorúbb előírásoknak megfelelően véglegesítik. Mindez 7500 euróba, körülbelül 2,5 millió forintba kerül, és 2020 márciusától lesz megrendelhető az ujjlenyomatos minta.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?