Újrarajzolták az Angyal autóját: az eredeti az igazi

Ilyen lenne ma a Volvo P1800?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo főtervezője egy beszélgetés kapcsán kezdett rajzolgatni, a cégvezetésnek azonban kisebb gondja is nagyobb a retro kupé feltámasztásánál.

Már több mint ötven év telt el a valaha volt legszebb Volvo megjelenése óta, a Pelle Petterson által megrajzolt csodás formákat meg se tudták közelíteni az azóta kiadott modellek.
A fél évszázados forduló örömére a Volvo jelenlegi főtervezője, Christopher Benjamin elkészített néhány skiccet arról, hogyan nézne ki a kupé a mai viszonyok között, és ezzel sikerült jól felspannolni a P1800 híveit - annak ellenére, hogy a vállalat vezetése világosan kijelentette, nem áll szándékukban felújítani a legendás kupét.
Hirdetés
Sajnos a Volvo pillanatnyilag nincs abban a helyzetben, hogy ilyen kis szériás modellek piacra dobásán gondolkodjon, de a Volvo Facebook oldalán azért mindenki kifejtheti, hogyan vélekedik az Angyal autójának huszonegyedik századi változatáról. Hátha...
Az Angyal

Az 1961-es Genfi Autószalonon két új sportkupét mutattak be, a Volvo P1800-at és a Jaguar E-Type-ot. Az Angyal című filmsorozat készítői először a Jaguart keresték fel azzal, hogy kölcsönözzék új sportkocsijukat a főszereplőnek, de a britek ekkor már elegendőnek érezték a keresletet, és lemondtak a szereplésről. Ekkor fordultak a Volvóhoz, amely boldogan átadott két autót a filmeseknek, és így a Roger Moore által alakított Simon Templar az ST1 rendszámot viselő fehér Volvo kupéval sietett a bajba jutottak megmentésére. A színész annyira elégedett volt a forgatáson az autóval, hogy saját használatra is vásárolt egyet.

A rekord

A legtöbb kilométert megtett autó Guinness Rekordját is egy P1800, az amerikai Irv Gordon 1966-os piros kupéja tartja. Az autót több mint 45 éve vezeti tulajdonosa, 2004-ben lépte át a 3,5, 2007 októberében pedig a 4,2 milliomodik kilométert. Hazáján kívül Mexikóban és Kanadában is sokat járt, de Európában is tekert az órába, mikor meglátogatta a Volvo központját. Gordon hetvenedik születésnapján, 2010 júliusában érte el a 2,8 millió mérföldet (4,48 millió km), a 73. évfordulón pedig szeretné elérni a hárommillió mérföldet (4,8 m. km), amihez havonta nagyjából 8800 km-t kell megtennie.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 06:59
  Permalink

  OFF
  “Hazáján kívül Mexikóban és Kanadában is sokat járt, de Európában is tekert az órába…”
  Ezt egyes enyves-kezű kereskedők és kmtekergetők félreérthetik.

  ON
  Nálam No.1 legenda az autó. Ez a mostani skicc meg csak egy elnagyolt koncepció. Kicsit lehetne hosszabb a fara. Reménykedjünk benne, hogy kifogják adni az utóját, de az nem ez lesz.

Vélemény, hozzászólás?