Utolsó füst Tökölön, idén, gumiból

Hármas szezonzáró Tökölön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A DriftGP Hungary idei debütálása után már sejteni lehetett, hogy a kitalált recept tökéletes összhangot teremt majd az extrém autósportok körében.

Szeptember 10-11-én a tököli reptéren szem és fültanúi lehetünk a három sportág példás összefogásának, sőt a kapcsolódó programok is kellően érdekfeszítőnek ígérkeznek.
A szombati napon első sorban a gyorsulás szerelmesei lesznek jelen, akik ezúttal 201 m-en tehetik próbára magukat, mindössze 900 forintos nevezési díj ellenében. Érdemes tehát bárkinek kipróbálni lezárt és biztonságos körülmények között, hogy milyen teljesítményre képes az autója. A gyorsulási pályától nem messze szintén hangos „lovaktól” lesz zajos a környék. A Hell Energy Országos Drift Bajnokság, valamint a Gymkhana sorozat pilótái készülnek majd ugyanis a vasárnapi megmérettetésre. Napközben a kilátogató nézőknek lehetőségük van belülről is átélni, hogy milyen érzés kontrollált körülmények között sodródni egy profi pilóta mellett. Egészen délután 4 óráig lesz lehetőség a Drift illetve Gymkhana taxira, mivel ezt követően kezdetét veszi a Drift szakág profi és street kategóriás kvalifikációja. A felvezető napon mindössze 900 forintos belépővel kell csak számoljunk, ami szimpatikus húzás a szervezők részéről.

Vasárnapra a tököli reptér szokásos rendezvényterülete teljesen be fog népesedni. Megérkeznek a Carstyling tuning és autó szépségverseny, valamint a Kicker dB Cup hangnyomás verseny résztvevői. Ezen felül a kiállítói kavalkád is számos látnivalót ígér, és ne feledjük, hogy a Halálos Iram 5. részének DVD premierje is ezen a napon lesz. A délelőtt folyamán az egyre népszerűbb és leginkább Ken Block nevével fémjelzett Gymkhana szinkronpályás versenyen kerül lebonyolításra. A záró futamra igen gyors és látványos pályával készülnek a rendezők, melyet a nap későbbi szakaszában kis átalakítással igazi Hollywoodi színtérré varázsolják majd. Néhány szükséges kellék mellett életnagyságú, bőrükben kaszkadőröket rejtő rajzfilmfigurák fogják szórakoztatni a nagyérdeműt. Hogy mit fognak csinálni? Majd meglátjuk, maradjon titok, de a szituáció már most biztató minden esetre. A Gymkhana verseny után következik a Hell Drift OB street illetve Pro kategóriás versenye. A street, azaz amatőr kategória versenyzői idén most először szerepelhetnek több ezres nagyközönség előtt, így várhatóan a mezőny is népesebb lesz a szokásosnál.
Belépőjegyek
Szombat: 900 Ft
Vasárnap: 1 800 Ft (Diák jegy - 18 éves korig korlátozott számban: 1 000 Ft)
A rendezvény szülői felügyelettel 6 éves korig ingyenes!
Ne feledjük, a sok tehetség között biztosan találkozunk majd olyanokkal, akik jövőre egy szinttel feljebb fogják borzolni a kedélyeket. A profi széria utolsó szezonzáró futama pedig rendkívül kiélezett csatákat hozhat, minek után a legutóbbi verseny meglepetés eredménye felbolygatta a bajnoki táblázat felállását. Szántó Nikolett máriapócsi győzelmével jelenleg az előkelő 4. helyen tanyázik, de rajta kívül még négy versenyzőnek van esélye megnyerni az idei bajnokságot! Tóth Géza mindössze 9 ponttal vezet jelenleg Nagy Gergő előtt, ám az egyre jobb eredményeket elérő Zahuczki Zsolt vagy akár az 5. helyen lévő Varga Tamás futamgyőzelme is bajnoki elsőséget hozhat.
Szeptember 10-11-én tehát a tököli reptéren az idei év utolsó nagy autós durranása következik a GyorsulásiFutam, Gymkhana és a Drift versenyek főszereplőivel. Három szakág egy helyen egy hétvégén!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?