Valakinek sikerült töröttre taposnia egy Tesla menetpedálját

Egy Tesla Model 3 jobb pedáljának annyi, pedig a tulaj állítólag nem nyomta olyan erősen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az interneten panaszkodott egy Tesla tulajdonosa, mert használhatatlanná vált a Model 3-asának "gázpedálja" - és nem is ő az első, aki erre panaszkodik.

Sajnos a Teslák esetében sokszor felmerült már panasz a minőségre vonatkozóan, melyek közül voltak kisebb és nagyobb problémák egyaránt. A Carscoops által levadászott Reddit-posztban látottak inkább az utóbbi kategóriába tartoznak: egy felhasználó ugyanis arra panaszkodott, hogy eltört a gázpedálja (avagy a menetpedál).
Hirdetés
A Teslák híresek az utastér letisztultságáról, sőt, még a magas szintű önvezető képességükről is, de azért egy megbízható gázpedál még mindig elengedhetetlen az autóban. Ez természetesen biztonsági kérdés is, hiszen ha például az autópályán válik használhatatlanná a szerkezet, a sofőr szándéka ellenére történő hirtelen lassulás a hátulról jövő járművek miatt veszélyes, aztán meg a leállósávban sem túl jó tartózkodni. A képen látható sérülés után persze éppen még meg lehet próbálni használni, de ez már messze nem annyira kiszámíthatóan adagolja az erőt a kerekekhez, mint ami szükséges lenne. Az objektív helyzetértékelés végett persze jegyezzük meg egyrészt azt, hogy nem tudjuk, pontosan hogyan tört el a pedál. A tulaj állítása szerint ő nem nyomta olyan erősen, de az interneten felbukkanó történeteket érdemes azért fenntartásokkal kezelni. Másrészt a műanyag gázpedál használata nem csak a Teslákra jellemző, más autógyártók is ilyet építenek be. Persze műanyag és műanyag között is van különbség, és az sem elhanyagolható, hogy nem ez az első eset, hogy törött gázpedálra panaszkodnak a Teslák tulajdonosai. A Carscoops szerint több Model S esetében is felmerült már ugyanilyen panasz az utóbbi években. Arról viszont nincsen információ, hogy a Tesla ezeket hogyan javítja. Az egyébként részben megnyugtató, hogy a fékpedál acélból készül, amiatt tehát nem kell aggódni, hogy hirtelen lassításkor egyszer csak elszáll a fék. Ugyanakkor a kiszámítható gyorsítás is fontos a biztonságos közlekedéshez.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?