Városi UFO érkezett a Minitől

A Mininél megirigyelték a Volkswagen Bulli cukiságát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Digitális tanulmányautót mutatott be a Mini, amellyel együtt érdekes jövőképet is láthatunk.

Lényegében egy kicsi egyterű, avagy minibusz a Vision Urbanaut, amely már a nevével is utal arra, hogy a városi létre tervezték. Igaz még csak a pixelvilágban létezik, kézzel fogható prototípust nem építettek belőle. Külső formaterve eléggé minimalista, de a fényszórókkal izgalmasan eljátszadoztak a tervezők, illetve a kerekekkel is, amelyekbe szintén világítótesteket álmodtak. A lényeg azonban az autó utastere. Ahogy az elvárható egy kisbusztól, itt óriási lehetőségek rejlenek. Lényegében egy kis nappalivá alakítható az autó belseje, persze csak álló helyzetben. A műszerfalból például nyugágyat lehet kialakítani, miután az lesüllyed és vízszintesen elhelyezkedik. A szélvédő felnyitásával pedig egyfajta teraszként funkcionálhat az autó ezen része. Az utastér hátsó felében kialakított „Cosy Corner” az autó csendes relaxálós része. A hátsó ülőpad fölött textil-bevonatú fényfüzér húzódik végig, amelybe a mérnökök LED-es háttérvilágítást álmodtak. Az egészet az ajtóval szembeni oldalon egy növénnyel kiegészített kisebb asztal koronázza meg, ami végképp egy nappali hangulatát teremti meg.
Hirdetés
Arról nem ejtettek szót, hogy a Vision Urbanaut nyomán egy kicsi egyterű építésébe kezd-e a Mini, ám az biztos, hogy a koncepció néhány ötletét átmentik majd a jövő Minijeibe, többek között az újrahasznosított anyagokat, amelyekkel csökkenthető a környezeti terhelés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?