Végre sorozatgyártásban az újragondolt Isetta

Rengeteg előrendelés érkezett már most a modern BMW Isettára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már olvashattunk a Microlino felettébb aranyos kisautójáról, nemsokára viszont elkezdődik élesben a sorozatgyártás is.


Idestova már 56 éve annak, hogy BMW befejezte a közismert Isetta gyártását, az utóbbi időben azonban egy svájci cég, a Microlino azon ügyködik, hogy újra az utakon láthassunk ilyen autókat. Mindezt természetesen modern köntösbe burkolva.
Hirdetés
Kezdjük a technikai adatokkal - habár nincs belőlük túl sok - hiszen a kisautó elektromos hajtást kap; a motor 20 lóerővel és 110 Nm nyomatékkal operál, ami egészen 90 km/óráig repíti az Isettát. Ez több mint elég kell, hogy legyen a városon belüli furikázáshoz, ugyanis erre tervezték eredetileg is. Akkumulátorból kétféle is választható, a kisebb esetén 126, a nagyobbnál 202 kilométeres hatótávval. A hagyományos módszerrel, konnektorról 4 óra a töltési idő, Type 2-es AC töltővel viszont ez akár 1 órára is redukálható.
A kisautó talán legnagyobb előnye a méretében rejlik, ugyanis csupán 2,4 méter hosszú, lehetőséget adva a keresztben parkolásra. Mindemellett pedig van hely két utasnak és csomagoknak is. Mi kellhet még a városban való közlekedéshez?

A svájci Microlino résztulajdonosa, az olasz Tazzari cég gyártja az újragondolt Isettát, idén még csak 100, 2019-ben már 1500-2000 darabot szeretnének legyártani, ugyanis több mint 7200 rendelést kapott eddig a cég. Aki szeretne magának egy ilyet, az 12 000 eurós alapárral számolhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?