Vezeték nélküli Android Auto? Minden új telefon tudni fogja!

Hamarosan már nem kell kábel ahhoz, hogy az Androidosok is kitükrözhessék a kijelzőt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A vezetékek használatának minimalizálására törekszik az autóipar. A multimédia területén nagy lépés lesz a kényelem terén, ha már az Android Autóhoz sem fog kelleni.

Könnyen el tudunk képzelni egy vezetékek nélküli életet, a kábelektől valószínűleg sokakat a hideg kiráz. Ezen a téren is igyekeznek kényelmesebbé varázsolni az életet az autóipar, és főleg a kütyüipar mérnökei. Egyre kevesebb kábelt kell már használnunk az autón belül. A vezeték nélküli telefontöltés már számtalan modellben szerepel, ahogy a mai autók egyik legnépszerűbb felszereltsége, az okostelefon tükrözés is. Az Apple CarPlay és Android Autó lehetőségek meglehetősen kibővítették az autók, főként a navigáció nélkül szerelt modellek használhatóságát, de a telefon biztonságosabb kezelését is lehetővé tettek. Az Apple saját szoftveréhez már a BMW és a Volkswagen is kínál vezeték nélküli kapcsolódást az autókban, most pedig az Androidosoknak is megérkezik az új, kényelmesebb kapcsolódási lehetőség. A Google Pixel és Samsung Galaxy készülékekhez több mint két éve elérhető ez a funkció, de a Google most bejelentette, hogy az összes olyan új készüléken működni fog, melyen már a 11-es Android fut, valamint képes az 5 GHz wi-fi hálózatra való csatlakozáshoz. A vezeték nélküli kapcsolat előnye, hogy a telefon azonnal csatlakozik az autóhoz, vagyis zsebből, táskából sem kell elővennünk hozzá. Hátránya, hogy ebben az esetben az alkalmazás folyamatosan fut, melyet a kijelzőn látunk, ezzel az akkumulátora pont úgy merül, mintha külön tartóra helyeznénk ki a telefont és annak kijelzőjét néznénk. Rövidebb utaknál nem szükséges, hosszabbaknál viszont már mindenképp ajánlott így a készülék töltése, amit a vezeték nélküli töltőpadon szintén kényelmesen elvégezhetünk, ehhez persze kompatibilis készülék is szükséges. Összességében az új funkció kényelmesebb és biztonságosabb telefonhasználatot enged autón belül, a kedvenc navigációs alkalmazásunkat futtathatjuk az autó sajátja, vagy épp a hiánya helyett, és mostantól az androidosoknak is szélesebb körben lesz elérhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?