Videó: amikor 30 autó kap egyszerre defektet az autópályán

A pályára szóródott egyetlen doboznyi szög okozhatott tömeges defektet Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Látványos a leállósávon ragadt autók sora, ám a szokatlan esetet egy nagyon is hétköznapi probléma okozta. Mutatjuk a kaliforniai autópályán történt tömeges defekt részleteit, és a végeredményről készült videót.

A rendőrség tippje szerint egyetlen doboz szög miatt késett el több mint 30 autós a munkából Kaliforniában: a feltételezések szerint egy teherautóról estek le a szögek a 405-ös autópályán, Los Angelesben. Mindez legalább 36 defektet okozott, ennyi pórul járt autót lehet beazonosítani az esetről készült videókon. Szerencsére személyi sérülés nem történt, ám a defektek miatt akár súlyos baleset is történhetett volna.
Hirdetés
Bár a rendőrség előzetes közleménye szerint nem szándékos károkozás áll a háttérben, ezt az internet népe látványosan máshogy gondolja. Egyesek még az összeesküvés-elméletektől sem riadtak vissza a vonatkozó kommentmezőkben, a videó alatt egy férfi például a környező gumiszervizek valamelyikét gyanúsítja a szögek szándékos kiszórásával, mindezt arra alapozva, hogy ezek a műhelyek biztosan busás hasznot húznak egy ilyen esetből. A nyomozás még zajlik, így még kiderülhet, ha valóban az ujjal mutogató kommentszekciónak volt igaza, ám erre mi is kevés esélyt látunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?