Videó: szóróadapterrel és hóekével az akadálypályán

Közutas Rodeó: ügyességi verseny, ami hasznos is

Mindenki számára szükség lenne arra, hogy centire pontosan érezze és tudja vezetni autóját, a Magyar Közút munkagépeinek vezetői számára szervezett ügyességi versenyt, ez a Közutas Rodeó.


Hirdetés
Lezajlott a közútkezelők legnagyobb hazai eseménye, a nagy múlttal rendelkező nemzetközi V4 Rodeo verseny országos döntője, melyben a Magyar Közút legjobb gépkezelői mérték össze tudásukat szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárműveikkel egy kiépített akadálypályán. Idén a pápai Pintér Gergő bizonyult a legjobbnak, második lett a salgótarjáni Pál Tibor és harmadik az egri Liptay Ádám, így ők kiérdemelték az esélyt, hogy Magyarországot képviselhessék a visegrádi négyek között megrendezendő döntőn 2022. szeptember 13-én, a Hungaroringen.A Magyar Közút Nonprofit Zrt mind a 19 megyében előselejtezőket tartott - nem csak a versengésért, hanem a sofőrök trenírozásáért is, a megyei nyertesek, azaz az ország 19 legjobb gépkezelője augusztus 5-én, a cég szigetszentmiklósi mérnökségén mérte össze tudását.
Hirdetés
A rodeó verseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson - nézd meg a videón!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?