Vigyázat, mélyrepülés!

Lökhajtásos Porsche az eBay-en

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy Porsche már önmagában sok izgalmat ígér, hát még akkor, ha egy Boeing helikopter hajtóművét építik be az eredeti V8-as motor helyére...


Bár 1978-ban az Év autójának is megválasztották, a Porsche 928 nem ért el olyan átütő piaci sikert, mint a klasszikus, farmotoros 911-es, és ez a tendencia a 924, a 944, és a 968 képében a későbbiekben is érvényes volt az orrmotoros zuffenhauseni modellekre. Most azonban itt a lehetőség egy olyan Porsche megvásárlására, amely nem akármilyen hajtóművel örvendezteti meg az új tulajdonost. Egy Oregonban élő férfi korábban úgy döntött, 1982-es évjáratú 928-asából száműzi a könnyűfém blokkos, 4,5 literes V8-ast, és a helyére egy vietnami korszakból ismert, Boeing QH50 típusú helikopter T-50-es hajtóművét építi be, amelynek teljesítménye 350 (névlegesen 550) lóerőre, forgatónyomatéka 948 newtonméterre becsülhető. A mai szuperautókkal vetekedő Porsche különlegessége, hogy hátul nincs szokványos kipufogója, a két vastag kályhacső a gépháztetőn keresztül, a szélvédő előtt kukucskál ki, és hatalmas lángcsóvákkal szórakoztatja az utasokat. Nem árt tudni azonban, hogy a távozó gázok hőmérséklete elérheti a 270 Celsius fokot, és az autó meglehetősen zajos, hiszen 130 decibeles ordítás közepette lehet vele száguldozni. A tulajdonos 20 ezer dolláros kikiáltási árral az eBay-en árulja a furfangos járgányt, amely szerinte kuriózum, hiszen léghűtéses 928-asról van szó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?