Immár konnektoros hibridként is elérhető a VW új kempingautója

Íme az eddigi legnagyobb és legfelszereltebb Volkswagen California

Mostantól felár nélkül is jár a Volkswagen Californiához a tetőn kialakított hálószoba, de bizonyos csomagokhoz még egy több mint korrektül felszerelt konyha is dukál.

Egy kempingautónál főként a praktikum a szempont, ezt pedig csúcsra járatta a Volkswagen az új California esetében. A korábbiakhoz képest szinte minden dimenziójában nőtt, 27 centiméterrel hosszabb, illetve 3,7 centivel szélesebb. Fontos eltérés, hogy mostantól mindkét oldalon található tolóajtó. A Volkswagen 5 felszereltségi szinttel kínálja a modellt (Beach, Beach Tour, Beach Camper, Coast és Ocean), azonban mindegyikben közös, hogy a csomag részét képezi az úgynevezett "pop-up" tető, amelyben két fő is álomra hajthatja a fejét, igaz, az alacsonyabb felszereltségi szinteken ez manuálisan állítható.
Hirdetés
Az olcsóbb csomagokban 6 különálló ülés található, ezek akár ki is vehetők, de mivel kempingautóról van szó, ágyakká is alakíthatóak. A Beach Camper felszereltségi szinttől már csak öt utast tud kiszolgálni a California, hiszen egy "extra kompakt" konyával bővül az utastér. Ebben a pakkban már a C-oszlopba integrált 5 colos érintőkijelző is benne van, amellyel a hangulatvilágítás szabályozható. A "konyha" egy apró gáztűzhelyet, evőeszköz tárolót, valamint további fiókokat tartalmaz, de ez még tovább bővíthető, hiszen a Coast csomag már a mosogatót is magában foglalja. A csúcsmodell a korábbiakkal ellentétben csupán négyszemélyes, ellenben még több technika kerül az autóba, ugyanis itt már az első ülések fűthetők, de a közlemény szerint az anyaghasználat is minőségibb.
Hirdetés
Háromféle hajtáslánccal érkezik az új California. A belépő szintet egy 148 lóerős, 2,0 literes, négyhengeres dízelmotor jelenti, emellett egy 201 lóerős, ugyancsak négyhengeres, 2,0 literes benzines erőforrás is választható. Most először konnektoros hibridként is elérhető a kempingautó: a hajtáslánc alapját egy 1,5 literes, négyhengeres benzinmotor adja, a rendszer összteljesítménye pedig 241 lóerő. A Volkswagen egyelőre nem közölte a villanyos hatótávot, de a korábban bemutatott California koncepcióautó 40 kilométert ígért. Az értékesítés idén nyáron kezdődik, árakat egyelőre nem közöltek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?