Villanyautó-alkatrészgyár is épül Debrecenben, íme a részletek

Újabb Kínához és az elektromos autókhoz köthető beruházás indul Debrecenben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kínai érdekeltségű Halms Hungary Kft. több mint 40 millió euró befektetéssel elektromos autókhoz alkatrészeket gyártó üzemet létesít Debrecenben. A 300 új munkahelyet létrehozó beruházást az állam 1,5 milliárd forinttal támogatja.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára jelentette be az újabb kínai beruházást, eközben a villanyautó-gyártást a jövő iparágának nevezte. Debrecenben létesül majd az üzem, amely a világ egyik vezető elektromos autóalkatrész-gyára első, Kínán kívüli gyára lesz. Matthew Shen, a Halms Hungary Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta a Huashou nevű anyacéget is. A kínai vállalat innovatív, integrált megoldásokat nyújt a világ autógyárainak, leginkább alumínium részalkatrészeket állítanak elő villanyautókhoz.
Hirdetés
A kínai cég, bízva az elektromos járműgyártás jövőjében, az európai ügyfelekkel való szorosabb kapcsolattartás érdekében terjeszkedik a kontinensen. Hosszas tárgyalássorozat eredményeképp döntöttek a debreceni befektetés mellett, ahol digitalizált, automatizált gyártósorokat működtetnek majd. Ennek ellenére emberi erőforrásra is szükség lesz, nagyjából 300 új munkahelyet jelent majd az üzem a környező lakosság számára. A Huashou alkatrészgyára a harmadik kínai beruházás lesz a debreceni déli ipari parkban, ezzel Barcsa Lajos debreceni alpolgármester szerint a város az elektromobilitás központjaként válik a jövő európai városává. A befektetésbarát környezethez hozzájárul a város több oktatási intézménye, a repülőtér, a jól kiépült ipari infrastruktúra, illetve a szakértelem rendelkezésre állása.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?