Villanyautóját már jövőre piacra ígéri a Mazda

Már jövőre lízingelhető lesz a Mazda villanyautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Saját munkának ígérik a jövőre, Japánban piacra lépő, Mazda2 alapú villanyautót.

A Mazda Motor Corporation bejelentette, hogy önállóan fejleszt elektromos járművet, melyet 2012 tavaszától lízingszerződések keretében tervez bérbe adni Japánban. Az új EV, mely a Mazda2 alapjaira épül, előreláthatólag 200 km hatótávra képes, és leginkább közigazgatási, illetve flottapartnerek fogják használni.
A Mazda ezzel a lépéssel továbbhalad ún. „építőkocka” stratégiájában, amely elsősorban az alapvető technika (belső égésű motorok, váltók) hatékonyabbá tételét, valamint a jelentős súlycsökkentést tűzte ki célul. Ezekre építve, másodsorban viszont piacra lép elektromos egységeivel (mint pl. a fékerő-visszavezetés) és hibrid rendszereivel is. A stratégia első eredményeit – a Mazda új, környezetbarát SKYACTIV fejlesztéseit képviselő modelljeit –, az idén kezdik bemutatni.
Az EV-programmal a Mazda reméli, hogy tudásbázisát szélesíteni tudja az elektromos járművek használati feltételeinek és irányításának területén. Mindezek mellett a Mazda szerint a közeli jövőben túlnyomórészt a belső égésű motor marad a mobilizáció alapvető technikája, így ennek fejlesztését is tovább folytatja. Erre fog ráépülni egy sor, környezetet kímélő újítás azért, hogy a Mazda-vásárlóknak autójuk kiváló biztonsági és környezetvédelmi tulajdonságai mellett ne kelljen lemondaniuk a Zoom-Zoom érzésről, azaz a vezetési élményről sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?