Villanyautóval tér vissza a DeLorean, mutatjuk a teasert!

Folytatódik a legenda, már készül a teljesen elektromos DeLorean

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már idén megláthatjuk teljes valójában a vadonatúj DeLorean modellt, amit EVolved névre keresztelt a gyártó. Ahogy ebből következtetni lehet, egy akkumulátoros elektromos kupéra számíthatunk, a képek alapján a sirályszárny-ajtók is megmaradnak.

Elsősorban a kényelemre és az exkluzivitásra fókuszál majd az új DeLorean EVolve, amely az Italdesign tervei alapján készül és rengeteg stíluselemet vesz át a '80-as években - bukása után - ikonná vált DMC-12-től, többek közt a felfelé nyíló, úgynevezett sirályszárny-ajtókat. A vállalat múltjáról és az elődmodell történetéről már mi is írtunk, jelenleg a liverpooli születésű Stephen Wynne a DMC tulajdona, a székhely pedig a texasi Humble városában található. Az újdonság árazásáról és pontos megjelenéséről még nincs hír, ám szinte biztosan egy limitált kiadású autónak tervezik.
Hirdetés
A pontos technikai specifikációkat is homály fedi, ám a platform lehetőségei kecsegtetőek: az Italdesign és a Williams Advanced Engineering partnerségéből született padlólemez kimondottan villanyautóknak készült, és az akár 1000 kilométeres hatótáv lehetősége mellett egy 1 360 lóerős hajtás befogadására is képes. Ez persze nem jelenti, hogy tudni is fogja az EVolve ezeket a közel hihetetlen adatokat, ez csak az építőkészlet maximuma, de attól még szinte biztos, hogy az új DeLorean az elődjével ellentétben teljesítmény terén sem fog csalódást okozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?