Villanyra gyúr a Cupra, itt a Tavascan sport SUV

Hiába sportmárka, a Cupránál is be fog köszönteni a villanykorszak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sportos elektromos modellel képzeli el a jövőt a Seatból kiválasztott Cupra. Nem csak mendemonda, villantottak is egy autót, amiben nincs benzinmotor, ez a Tavascan.


Egyre több derül ki arról, hogyan képzeli el a jövőt a Seatból kivált Cupra sportmárka. Maximálisan kihasználják a trendeknek megfelelő világot és SUV-val, vagy crossoverrel készülnek a jövőre, ami persze nem csak stílusával, de hajtásláncával is a nép és a károsanyag-kibocsátási normák akaratát szolgálja. Hogy egy 300 lóerős sport SUV az első, majdnem önálló modelljük, az nem jelent semmit a rövid és hosszú távú jövőre nézve. Bár rövid távon még benzinmotorban gondolkodnak, hosszú távon már csakis elektromos hajtásban, ennek az előszele most a fotókon is szereplő Tavascan tanulmányautó.
Hirdetés
Formára hozza azt, ami ma divatos és ezek szerint a távolabbi jövőben sem remélhetünk kevesebb csapott tetős SUV-t. A Tavascan emelt, de kupétetős, sportos és vad külsejű, még jobban, mint a korábbi Formentor tanulmányautó. Látunk karbonszálas felületeket rajta és sok hullámzó élt is, a Tavascanról már kevésbé ordít, hogy Volkswagen termék. Persze hajtása a legérdekesebb, egyenesen három motor hajtja, kettő elöl és egy hátul. A rendszerteljesítmény 306 lóerő, gyorsulása 6,5 másodperc 100 km/h-ra és 450 kilométeres hatótávolságot ígérnek. Ez az adat talán mind közül a legkényesebb, hiszen a Kia e-Niro már most is képes ennyire, a jövőben ennél már kicsit többre számítunk. Igaz, ha ennyit valóban sportos felhasználás mellett is képes lesz hozni, az sem lesz rossz eredmény.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?