Volkswagen Amarok diszkókoncepció a tópartra

Volkswagen Amarok Power Concept: a hangereje is nagy

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen munkagépes üzletága is kiállít a hétvégén a Wörthi-tónál rendezett GTI Fesztiválon: egyedi Amarok is pózol a standján.


A Wörthi-tónál évről évre megrendezett, idén e héten tartott GTI Fesztivál ma már nem csak a Golf-rajongók és nem is csak a Volkswagen márka, hanem a teljes konszern népünnepélye. Jelen lesz így az Audi, a SEAT és a Skoda is egy-egy dedikált koncepcióautóval, s immár a Volkswagen haszonjármű-kínálata is képviselve lesz. A hannoveriek az Amarok pick-up rövidfülkés változatából készítettek egy ültetett futóműves, „malomkő-felnis”, narancssárga féknyerges és oldalsó cicomás, egyedi fellépős és lökhárítós, diszkószettel megpakolt tanulmányautót.
Az Amarok Power Concept utasterébe is jócskán kapott narancssárga berakásokat, meg persze karbon(szerű) borítást. Váltója nyolcfokozatú automata, motorja a legújabb 3,0 literes V6-os TDI - 272 lóerővel és 600 Nm nyomatékkal. Ez 7,9 másodperc alatt viszi 100 km/órás tempóig az 5,25 méter hosszú monstrumot.
Hirdetés

Hasznos teherbírásról, platóméretről fölösleges beszélni az Amarok Power esetén, fülkéje mögött a platót ugyanis teljes mértékben kitölti az ott elhelyezett DJ-szett, amely összesen 5000 wattnyi zenei teljesítményt tud megszólaltatni. Arra kiváló, hogy bárhol, akár tóparton, tópartokon zenét szolgáltasson az Amarokkal érkező lemezlovas, ha viszont terepen kellene valahova eljutni, hiába a kapcsolható összkerékhajtás és a felezőváltó, a 295/35 R22-es abroncsokkal vélhetően hamar defektet kapna az eredetileg komoly terepképességekkel rendelkező platós. Annyi baj legyen, hiszen valóság aligha lesz a koncepcióból. Ez is csak egy kis erőfitogtatásra, egy kis állejtésre szolgál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?