Volkswagen CCC? E néven jelenhet meg a Jetta kupé

Golf CC-vel támadhat a Mercedesre és a BMW-re a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre inkább prémiumba hajlik a Volkswagen, így nem is annyira meglepő, hogy olyan modellel állhat elő, ami kifejezetten a prémiummárkák vevőire vadászna.

Noha a Jetta is remek Volkswagen, élménydúsnak, vérpezsdítőnek aligha nevezhető. Az épp hetedik nemzedékénél tartó Golf egyes variánsai azonban annál inkább, így legújabb modelljét, az egyelőre CCC - Compact Comfort Coupé - kódnéven futó, valójában a Jetta kétajtós kupéját jelentő modellt is Golf CC-ként tervezi bemutatni a Volkswagen.
Az újdonság debütálása 2015-ben, azaz 2 év múlva várható, s a modell ellenfeleiként a Mercedes-Benz CLK, a BMW 3-as Coupé, de még akár a négyajtós, kecskeméti Mercedes CLA is említhető, stílusos újdonságaival a Volkswagen egyértelműen a prémiummárkák vevőire kíván törni. A vetélytársainál 25-30 százalékkal olcsóbbnak ígért, a Worldcarfans.com információi szerint 19 ezer fontért (~7 millió forintért) kínált Volkswagen CCC természetesen az MQB platform egy, a Golfénál hosszabb változatára fog majd épülni, s nem csak kívülről, belterével, műszerfalával is különbözni fog a Golftól és a Jettától, hogy a vevők ne tucatmodellben érezzék majd magukat.
Hirdetés

Alapmotornak a Golfból ismert, 150 lóerős 1.4 TSI várható, dízelként a 2.0 TDI (150 LE) szerepelhet, s messze nem kizárt a 2,0 literes, 220 lóerős TSI bevetése sem - azzal már egy lépcsős hátú kompakt Volkswagen is kellően vérpezsdítő lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?