VW Jettából lehet az új SEAT Toledo

Négy új SEAT jön hamarosan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Köztudottan gondban van a SEAT, de a spanyolok az előre menekülést választják: négy új modellt, köztük különféle Leon variációkat ígérnek rövid időn belül, és Kínába is szeretnének betörni.

Spanyol értesülések szerint a SEAT a kínai piac meghódításában, illetve új modellek bemutatásában látja a megoldást jelenlegi problémáira. A legnagyobb változás a Leon körül várható: a mostani egyféle, ötajtós karosszéria helyett a jövőben (az Ibizához hasonlóan) SC kupé és ST kombi is kapható lenne. Mivel a Volkswagen-csoporton belül nem szokatlan a típusok házon belüli "vándorlása", a Jetta alapján készülhet az új, klasszikus limuzin karosszériás Toledo, amely a jelek szerint kiütné az Audi A4-klón Exeót. Úgy hírlik, hasonlóan szomorú sors vár az Alteára is, viszont a Volkswagen és a Skoda után a SEAT is előrukkolna egy városi minivel, persze nem önálló fejlesztéssel, hanem a VW Up! műszaki bázisára épülővel. És akkor a negyedik újdonság nem más, mint a Genfben bemutatott sportos SUV tanulmány, az IBX véglegesítése, amellyel új területre merészkednének a spanyolok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?