X-Tomi még tovább nyújtotta a Lada Nivát, vagyis a 4×4-et

Elkészült a hosszított Lada 4x4 hosszított változata is, virtuálisan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Photoshop-zsonglőr X-Tomi ezúttal a hazánkba e héten berobbant ötajtós Lada 4x4-et nyújtotta még tovább.


Elképesztően hosszúnak tűnik X-Tomi "pagoda" Nivája, avagy a hazánkba e héten megérkezett ötajtós Lada 4x4 nyújtott verziója. Pedig ha abból indulunk ki, hogy az ötajtós 50 centivel hosszabb a háromajtósnál, s még így is csupán 4,22 méter hosszú, ez sem lehet olyan nagyon hosszú. Mivel az első és a hátsó ajtók közötti újabb toldás a gyárinál szerényebb, az "extra long" verzió hossza sem lehet több 4,6-4,7 méternél. Persze mindez csak fantázia, X-Tomi és a Photoshop műve.
Hirdetés

Ugyanakkor nem lennénk nagyon meglepve, ha lenne olyan bátor hegesztőzsonglőr, aki kellő mennyiségű vodka után egyszer csak arra ébredne, hogy ő márpedig ilyen Nivát 4x4-et kíván építeni. A szerény (1,68 méteres) szélesség miatt a nem egész 5 méter hosszú autó is nyújtott limuzinnak tűnik. Fordulóköre a bő 3 méteres tengelytávval mondjuk tényleg pocsék lehet, ahogyan az eredeti modellhez mérten rámpaszöge is, az persze elmondható, hogy az első és hátsó terepszögek a megszokottak, s a felezőáttétellel, valamint a zárható központi differenciálművel bizonyára ez is tudhat ezt-azt terepen, hogy még jobb legénybúcsús vagy akár esküvői autó lehessen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?