Youngtimer Saabot nyugdíjazott a Budapest Airport

Fékhatásmérő autót kapott az Aeropark, a Saab 9-5 évtizedekig szolgált Ferihegyen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes és sokat látott autót adományozott a Budapest Airport az Aeroparknak, a Saab 9-5-ös még csak youngtimer korú, de évtizedeken át mérte a fékhatást Ferihegy kifutóin.

Nem csak fényezésével és fényhídjával különleges az a Saab 9-5, amit a héten adott át a Budapest Airport az Aeroparknak. A legfeljebb 24 éves modell (hiszen a 9-5 1997-ben érkezett) 5 kerékkel rendelkezik, egy kisebb méretű kereket a csomagtartójából tud leengedni, hogy az esős, vagy havas, latyakos útkörülmények mellett egzakt számmal mutathassa meg a légi irányítás az érkező repülőgépek pilótái számára, hogy milyen tapadásra, fékhatásra számíthatnak a landoláskor.
Hirdetés
Ez a 9-5-ös évtizedeken át volt látható Ferihegy kifutóin, illetve azok mellett, mostantól pedig az Aeropark tárlatát gazdagítja. Feltűnik rögtön a Budapest belvárosából (Deák tér, Astoria, Kálvin tér, Corvin negyed, Nagyvárad tér megállókból) ingajárattal is elérhető Repülőtér Éjszakája programsorozaton - pénteken és szombaton. Az Aeropark egyéb járművei, köztük egy ikonikus Wartburg, a hosszított Volvo kombi és temérdek más mellett, igaz az egyéb programok (hangártúra, éjszakai reptérlátogatás és járműbemutató) alighanem még több izgalmat rejteget. Akit felcsigázott a program, mielőbb keresse fel az Aeropark webshopját!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?