Zafira Tourerben debütál az új magyar Opel-dízel

Magyar dízellel 4,1 litert fogyaszt az Opel Zafira Tourer

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb infó az Opel háza tájáról: a jövő héttől Szentgotthárdon sorozatban gyártott 1,6 literes Ecotec CDTI a Zafira Tourerben 4,1 literes fogyasztással debütál.

[kepallobal=81802.jpg]Alumínium blokkos, AdBlue katalizátoros, Euro6-os a szentgotthárdi 1.6 CDTI[/kepallobal] Hétfőn a szentgotthárdi, hamarosan tovább bővülő Opel gyárban indul az Opel legújabb, a korábbi 1,7 litereseket, illetve a 2,0 literesek szerényebb teljesítményű változatait leváltó 1,6 literes, 136 lóerővel és 320 Newtonméterrel debütáló dízelmotorjának gyártása, melyet elsőként az eddig gázolajosként csakis 2,0 literesekkel kínált Zafira Tourer fog megkapni. A hétüléses egyterű először a Genfi Autószalonon lesz látható az új dízelmotorral - optikailag ez mondjuk nem fog semmilyen újdonságot sem jelenteni az Opel egyterű-kínálatának csúcsmodelljén.
Az új dízelmotor megjelenése ugyanakkor minden eddiginél kedvezőbb, 4,1 l/100 km vegyes fogyasztási értéket ad, amivel szegmense legtakarékosabbja lesz a Zafira Tourer. Az új dízel továbbá az Opel szerint kiemelkedően alacsony zajszintű és egyenletes járású, 193 km/órás végsebességet adhat a Tourer számára. Idővel erősebb verzióban is érkezik majd, a kezdeti 136 lóerős 4,6 százalékkal múlja felül a korábbi 1,7 literes teljesítményét, nyomatéka 6,6 százalékkal nagyobb, míg étvágya 10 százalékkal szerényebb, mint a vele egyező teljesítményű 2,0 literesé. Környezeti terhelése igen szerény, CO2-értéke mindössze 109 g/km, s a kipufogógázai már most teljesítik az Euro6-os emissziós normát.
A hétfőtől gyártott 1.6 CDTI motorral már most rendelhető a Zafira Tourer. Az új dízellel (és Selection alapkivitelben) 7 390 000 forint az alapára, ezáltal 100 000 forinttal drágább, mint a 130 lóerős 2.0 CDTI. A modern kisdízel tehát feláras a Zafirához, ám az egyes országokban a szerényebb emisszióért járó adótámogatással, valamint az aszkétább fogyasztással kitermelheti felárát.
Hirdetés
A friss dízel mellett a szintén szentgotthárdi, turbós 1,6-os, 175 lóerős SIDI (közvetlen befecskendezéses) benzines is elérhető már a Zafira Tourerben, a második, Edition felszereltséggel kereken 7 000 000 forintról startol, az 1,4-es 140 lóerőshöz képest 35 többlet lóerejét és 170 plusz, összességében 370 Newtonméter nyomatékát 220 000 forint felárért adja - megfontolandó ajánlatnak mondható! A friss motoros verziókból most rendelők tavasszal már át is vehetik új, dízelként minden eddiginél takarékosabb, benzinesként minden eddiginél izmosabb Zafira Tourerjüket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?