Vége a biztosítási díjak apadásának

Drágul a kgfb és a casco is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár az online biztosítási piac egyre nagyobb, a biztosítók közötti verseny már nem apasztja az árakat, az idei első félévben mind a kötelező, mind pedig a casco szerződések díjai emelkedtek.

Dinamikus növekedés látható a biztosítási piacon - hangzott el a hazai online biztosítási piacon több mint 50 százalékos részesedéssel bíró, előbbiből eredően a legjelentősebb alkusznak számító Netrisk.hu félév-értékelő sajtótájékoztatóján. A tavalyi év első 6 hónapjában tapasztaltnál 37 százalékkal több szerződést kötöttek, melynek egyik oka a járművásárlások számának emelkedése (ez esetben lényegtelen, hogy új vagy használt autóról van szó) és az online kötések továbbra is növekvő aránya.
Bár az egyes társaságok között továbbra is nagy a verseny a kuncsaftokért, az évekig apadó árak már nem csökkennek tovább, már az év első napjaiban is magasabb volt az átlagdíj, mint a tavalyi év végén, s csak az idei évben is 16 százalékos drágulás látható - a társaságok immár 60 nappal előre bejelentve év közben, akár több alkalommal is módosíthatják díjtáblázatukat. Biztosítót váltani a szerződés évfordulójakor természetesen továbbra is érdemes, a Netrisk.hu tapasztalatai és számai szerint az év közben átkötők a friss kötéseknél 35 százalékkal, éves szinten akár több mint 10 ezer forinttal olcsóbban tudnak szerződni. Ez jelentős szám, s ezért fokozottan érdemes figyelni arra, hogy mikor van a saját biztosítási évfordulónk. A 2010. január 1-je előtt vásárolt autók esetében továbbra is az év utolsó napja jelenti a fordulót, míg a későbbi megszerzett autóknál a vásárlás napja az, előtte 30 nappal kell felmondani a régi szerződést és 30 napon belül kell megkötni az újat.
Hirdetés

Bár a biztosítási adó, illetve annak ügyfelekre hárítása miatt idén jelentősen - a Netrisk.hu közvetítésével kötött szerződések esetében átlagosan 11 százalékkal - emelkedtek a casco biztosítások díjai is, az átlagdíj még ma is alacsonyabb, mint két évvel ezelőtt, s a kgfb évfordulójakor, együttkötési kedvezménnyel esetükben is sokkal kedvezőbb árakat lehet elcsípni, mint önállóan vagy új szerződést kötve.
A klasszikus biztosítások mellett egyre népszerűbbek a kiegészítő (kátyú-, üveg- vagy akár rágcsáló-kárra vonatkozó) biztosítások kötései, a tavalyi évhez képest 2,5-ször több ilyet közvetített a Netrisk.hu. Cascóból az előző évinél 38, kgfb-ből 33 százalékkal több fogyott, s az utasbiztosítások 19 százalékos növekedése is mutatja, hogy egyre többen utaznak saját szervezésben, autóval nyaralni. Számukra előnyös, hogy a Netrisk.hu már az utazás módja szerinti szűréssel kínálja utasbiztosításait, de a további piacszerzés érdekében már nem csupán biztosításokat, hanem pénzügyi szolgáltatásokat is versenyeztet a piacvezető online alkusz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?