Ujjlenyomatos indítással próbálkozik a Continental

Gombnyomás helyett ujjnyomással indul a jövő autója?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ujjlenyomat-olvasást a biztonságért, arcfelismerést a személyre szabhatóságért hoz a januári Szórakoztatóelektronikai Kiállításra (CES) a Continental.

Nehéz a mai kulcskártyáknál és mobiltelefonos indítási rendszereknél kényelmesebbet elképzelni autónkhoz, ám biztonsági szempontból bőven éri kritika is e rendszereket. Erre jelenthet megoldást a szintén nem új keletű ujjlenyomat-olvasás. A Continental a 2017-es CES alkalmából mutatja be legfrissebb ilyen megoldását, amellyel a szokásos nyomógombos indítás rutinmozdulatát köti össze a vezető ujjlenyomatának leolvasásával. Így az autó csak akkor indul, ha arra hivatott ül a vezetőülésben.
Hirdetés
Az ujjlenyomat alapján azonosítva a sofőrt természetesen a jármű minden egyéb beállítása is személyre szabható, így az indítással együtt a megfelelő pozícióba állhat az ülés, a kormány, a tükrök és a szórakoztatóinformációs rendszer beállításai is. Egy másik módszer a személyre szabott vezetői környezet megvalósítására az arcfelismerés. Ehhez semmit, még az ujjlenyomatát sem kell adnia a vezetőnek, elég, ha helyet foglal a vezetőülésben, és az arcfelismerő azonosítása után minden a helyére kerül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?