Amikor az asszony kezeli a kéziféket

Óriásit borultak az autópályán a berántott kézifék miatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sok szempontból tanulságos ez a videó, igazából mindenkinek, aki közlekedik. Motorosnak, autósnak, még az utasoknak is, ugyanis pont egy utóbbi hölgy okozott óriási balesetet.

Egymást követik a hatalmas hibák ebben a videóban, amit egy motoros sisakjára rögzített kamera vett fel az egyik mexikói autópályán. Pont a két motoros indítja el a lavinát azzal, hogy nekiállnak versenyezni az autók között, persze ehhez kell egy hasonlóan sokeszű is a kék szedán kormánya mögött. Ő ugyanis úgy gondolta, hogy beszáll a buliba és versenyez, mint utólag kiderült, ezért gyorsított rá, mikor elhúztak mellette a motorok. Ez viszont a mellette ülő barátnőjének nem tetszett, nyilván ennek hangot is adott az autóban. Jobb lett volna, ha hallgat rá a sofőr. A barátnő, hogy lassításra bírja párját, berántotta a kéziféket. Ő volt a láncszem harmadik, és egyben utolsó marhája, nyilván több mint 130 km/h-val haladtak és látható, hogy mekkora baj lett belőle. Sajnos nincs információ, hogyan vészelték át a borulást, reméljük be voltak kötve. Ráadásul többen is ültek abban a kocsiban, ahogy a videón látszik. Talán nem lett bajuk, viszont biztosan egy életre megtanulták, hogy a kézifék nem játék. Persze a motorosok is hibásak, bármennyire úgy tűnik, hogy semmi közük nem volt az esethez. Szították a tüzet, és ennyi elég volt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 03:52
    Permalink

    Én csak aziránt érdeklődöm, hogy miből derül ki, hogy az anyósülésen ülő rántotta be a kéziféket, és hogy az éppen egy nő volt?

    Nem kötekedem, de a videóból ezt én nem tudtam kivenni. Az látszott, hogy hátul is ül valaki, meg füstölnek a hátsó kerekek. A többi már “költészet”, vagy valahol fellelhető egy hír konkrétan erről az esetről (akkor persze tudni lehetne, hogy mi is lett velük, ami cikk szerint nem ismert).

    Ja, és nem vagyok nő! 🙂

    Zsanga

  • 2017.10.28. at 03:52
    Permalink

    Én tök hülyeségnek tartottam a Volvo bal térd fölé tett automata kézifékjét.

    Most már legalább látok egy okot rá, hogy miért ne tegyék középre…

  • 2017.10.28. at 03:52
    Permalink

    Jó a VW elektromos kéziféke?:) Utánaolvashatnál a dolgoknak, mielőtt ilyen badarságokat hordasz össze. A “kiváló” Passat B6-osnál kezdd a kutakodást:)

  • 2017.10.28. at 03:52
    Permalink

    Nekem egyszer volt egy ehhez hasonló szituációm csak az véletlen volt . Az anyósülésen ült az akkori csajom aki letette maga mellé ( full szőke csaj volt a szó szoros értelmében egy igazi gyökér marha) ” nagy eszével a kézifékhez ” a kis táskáját és mikor csörgött a telefonja úgy gondolta felkapja a táskát . Viszont a táska füle addigra már beleakadt a kézifékkarba és azzal együtt felrántotta azt is … szerencse hogy lakott területen volt alacsony tempónál és az ESP is észnél volt . Annyira váratlanul történt ha nincs ESP a kocsiban tutira nem tudom lereagálni a 2 hátsó kerék blokkolását … Rövid életű kapcsolat volt hamar elköszöntem tőle … 😀 Én jobbnak tartom a műszerfal alatti elektromos nyomógombbal rögzíthető kéziféket pl: Vw az mind a4 kerékre hat nem csak a hátsóra ráadásul nem fékezi ” blokkolja” menet közben állóra a kerekeket sem .

    Tanulság hülye nővel ne ismerkedj … 😀

  • 2017.10.28. at 03:52
    Permalink

    Hát igen, mostanában egy csomó olyan motoros baleset van, amikor az autós balra kanyarodik, és összemennek az éppen előző motorossal.. csak nem mindegy olyankor hogy a sofőr csak simán nem vette észre a motorost hogy az már előz, vagy a motoros jött ezerrel és amikor a autos a tükörbe nézett az még sehol se volt.

  • 2017.10.28. at 03:52
    Permalink

    marmint a csajnak,ha ez nem lenne 1értelmű. el sem tudom,h az ilyen lénynek mi jatszódhatott le a fejében. nagy sebességnél közúton berantani a kéziféket….tenyleg érdekes/tanulsagos lenne,h mire gondolt? hogy majd siman lelassul a kocsi aztan happy end? kocsit nem vezetett életében az biztos, de akkor minek nyulkal bele, ha nem tudja apontos reakciót?
    nem szeretem a motorosakat, de annyira nem hibáztatnám most őket. habár ők óbégatnak leghangosabban,ha baj van, de az esetek 90%ban szabalytalanok.

Vélemény, hozzászólás?