Elsőre nem indult a Ford GT, de azért nem maradt szégyenben

Videó: a Ford GT elég nehezen röffent be a cég rendezvényén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Volt egy kis fiaskó, a Ford legújabb büszkesége a GT tanulmány csak nehezen kelt életre a cég madridi, 24 órás saját versenyén.


A márkarendezvények azért is jók, mert a rajongók és a leendő vevők is találkozhatnak az adott cég teljes típuskínálatával. Ilyenkor a gyártók mindent elhoznak, amire büszkék, legyen az új vagy régi. Ha van egy kis autóverseny is, akkor meg főleg érdekes egy ilyen márkatalálkozó. Mint a Renault nemrég a Hungaroringen járt WSR-je, olyasmi a Ford 24 órás rendezvénye, aminek a madridi állomásán volt egy kis blamázs.
Hirdetés

A Circuito del Jarama versenypályára elhozták a januári Detroiti Autószalon egyik legnagyobb durranását, a Ford GT tanulmányt. V6-os EcoBoost motorral, 600 lóerő feletti teljesítménnyel és vadállat megjelenéssel igazi közönségkedvenc, de itt egy picit makacskodott. A Periodismo del Motor beszámolója szerint több kísérlet után pihentették egy kicsit és nagyjából egy húsz perccel később már rendben beindult a 3,5 literes gép. Prototípusokkal gyakran megesik az ilyen, így felesleges lenne bárkit ezért hibáztatni. Sőt, nagyon jófej a Ford, hogy megmutatták a még nem teljesen szériakész autót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?