Itt a Mercedes EQS kínai riválisa!

1300 lóerővel támad a YangWang U7

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha nem tudnánk, hogy egy autóról van szó, a neve hallatán inkább egy Mortal Kombat karakterre gondolnánk. De ez egy nagyon drága karakter lenne!

Nem könnyű kiigazodni a tengernyi kínai márkanév között, ám ha azt mondom, hogy a YangWang a BYD luxusmárkája, akkor már tudjátok mihez kötni. Persze ez egy nagyon új márka, hiszen tavaly alapították és a paletta sem túl széles. Egy nagy terepjáró (U8) és egy sportautó (U9) választhattak eddig az ügyfelek, illetve most már az U7 limuzin is felsorakozott a többiek mellé.
Hirdetés
Méretei egyébként tényleg hasonlóak a címben említett EQS-hez. Tengelytávolsága ugyan 5 centivel rövidebb, de a karosszériája 4,2 centiméterrel hosszabb, 7 centivel szélesebb és csupán egy milliméterrel alacsonyabb. Az autót négy villanymotor hajtja, összesen 1287 lóerővel, így képes elérni a 270 km/h tempót is az üresen 3095 kilogrammos autó. Picit félelmetesen hangzik, ugye? Az akkukapacitást még nem hozták nyilvánosságra, de valószínűleg az U9-esbe is beépített 80 kWh-s egységet kapja, amivel kb. 500 km lehet a hatótávolsága. Az árát viszont már lehet tudni és ez nem kevesebb, mint egymillió jüan, ami kb. 48,5 millió forintnak felel meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?