Poltrona Frau egyedi bőrkárpitot kapnak az Infinitik

A japán gyár és az olasz manufaktúra videón szellőztette meg együttműködését

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olaszok húzzák bőrbe az Infinitit. A japán cég legújabb együttműködése keretében a Q50 és a QX70 kap exkluzív bőrkárpitozást.


A Poltrona Frau neve ismerős lehet az autórajongók számára. Nem csak Lanciák és Alfák kárpitját készítették, de a BMW és a Mercedes modelljeit is kínálták már az igényes olasz bőrhuzatokkal. Sajnos az Infiniti és az olaszok együttműködése csak egy alkalomra szól; a Milánói Bútorvásáron mutatják be a kistafírozott Infinitiket.
Hirdetés
Két autó kárpitozását bízták a manufaktúrára. A koncepció szerint egy hibrid Q50-es lesz a "jó", egy QX70 meg a "gonosz". A hibridben fehér bőr és halványkék kontraszt hangsúlyozza környezetkímélő felépítést, fényezése és kerekei is fehérek. A QX70 hozzá képest sokkal vérmesebb, abba V8-as motor került és fekete külsejét 21 colos kerekek dobják fel. A SUV belterébe a Poltrona Frau a legfinomabb fekete Pelle Frau Soul Salomon bőrt húzta. Ami közös a két autóban, hogy mindkettőn 500 órát dolgoztak, nagyrészt kézzel és a bútorgyártásban szerzett évtizedes tapasztalatra építettek a tervezésüknél és a kivitelezésüknél is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 10:30
    Permalink

    Nem volna baj ismerni ama történelmi tényt, hogy már 22 évvel ezelőtt is készültek Nissanok Poltrona Frau kárpitozással (Leopard J.Ferie = Infiniti J30) – és nem csak bemutató célra. A hír tehát nem meglepő, és nem is igazán új, de jó megint hallani az együttműködésről.

Vélemény, hozzászólás?